İngiltere büyük teknoloji şirketlerini radarına aldı

İngiltere'deki yayıncılık ve telekom düzenleyicisi Ofcom, uzayda sağlıklı bir rekabet olduğundan emin olmak için teknoloji devlerinin önümüzdeki haftalarda sunduğu bulut hizmetlerine bakmak için bir soruşturma başlatıyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
İngiltere büyük teknoloji şirketlerini radarına aldı

Ayrıca düzenleyici, yakın gelecekte mesajlaşma ve görüntülü arama servislerinin yanı sıra akıllı ve bağlı cihazları da inceleyeceğini açıkladı. Bulut araştırması için Ofcom'un pazar araştırması, bölgedeki en büyük bulut sağlayıcıları, yani Amazon Web Services (AWS), Microsoft ve Google'a odaklanacak.

Üç sağlayıcı, İngiltere'nin 15 milyar sterlinlik bulut altyapı hizmetleri pazarındaki gelirin %81’ini oluşturuyor. Ofcom'un çalışması, pazarın alana hakim olan bu teknoloji devleriyle ne kadar iyi çalıştığını değerlendirecek. Ayrıca rekabetin gücünü ve piyasanın mevcut durumunda diğer oyuncuların girmesini ve paylarını genişletmesini zorlaştırıp artırmadığını da inceleyecek.

İngiltere büyük teknoloji şirketlerini radarına aldı

Ofcom, bulut hizmetleri pazarı olgunlaştıkça büyük bir sorun haline gelmelerini önlemek için potansiyel rekabet endişelerini ortadan kaldırmaya çalıştığını açıklıyor. Sonuçta sağlıklı rekabetin olmaması büyümeyi ve yeniliği boğabilir ve düşük hizmet kalitesine yol açabilir.

Düzenleyici, piyasanın iyi çalışmadığını belirlerse, hükümete düzenleyici değişiklikler önerebilir, bizzat yaptırım uygulayabilir veya durumu Rekabet ve Piyasa Kurumu'na (CMA) yönlendirebilir. CMA'nın Google'ın reklam teknolojisi uygulamalarına ilişkin ayrı ve devam eden bir araştırması olduğunu belirtmek gerekir.

Regülatör, gelecek yıl boyunca diğer dijital pazarlara bakmak için incelemeler de başlatacak. WhatsApp, FaceTime ve Zoom gibi mesajlaşma ve görüntülü arama hizmetlerinin geleneksel arama ve mesajlaşma yöntemleri üzerindeki etkisini değerlendirecek. Ofcom, bu alandaki rekabetin önümüzdeki yıllarda nasıl gelişebileceğini ve hizmetler arasında çapraz mesajlaşma ve çapraz arama yeteneklerinin eksikliğinin bir endişe kaynağı olup olmadığını belirlemeyi amaçlıyor.

Ajans ayrıca akıllı hoparlör ve TV alanındaki rekabeti araştırmayı da amaçlıyor. Cihazlar için içerik sağlayan şirketlerle büyük oyuncuların pazarlık gücünün yanı sıra tüketici davranışlarını da analiz etmeyi planlıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER