İddialar doğru çıktı, fiyatlar bir kez daha zamlanacak!

Bugünlerde kötü haberlerin neredeyse hepsinin gerçek, güzel haberlerinse hemen hepsinin hayal ürünü çıkması tüketicilerin canını fazlasıyla sıkmaya başladı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
İddialar doğru çıktı, fiyatlar bir kez daha zamlanacak!

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan ve bizlerin de haberleştirerek sizin bilginize sunduğumuz iddialarda, dünyanın en büyük yarı iletken dökümcüsü olan TSMC’nin artan elektrik ve hammadde maliyetlerinden dolayı zam kararı aldığı söyleniyordu.

Özellikle Tayvan’ın bir ada ülkesi olması ve bu ülkede son yılların en kurak döneminin yaşanmasının elektrik üretimini düşürmesi nedeniyle hükümetin yüksek tutarda elektrik tüketimi bulunan şirketlerin tarifelerine %15 oranında zam yapmasının, dönüp dolaşıp nihai tüketicilere yansıtılacağını söylemiştik, öyle de oldu.

İddialar doğru çıktı, fiyatlar bir kez daha zamlanacak!

TSMC tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, artan enerji ve hammadde ücretleri dikkate alınarak 2023 yılının başından itibaren geçerli olmak üzere ekran kartı ile işlemci birimlerinde kullanılan çiplerde %6 ila %9 arasında zam yapılacağı belirtildi.

Elbette ki bu oranın cihazlarda doğrudan aynı şekilde zam olarak karşımıza çıkacağını söylemek doğru olmaz. Bununla birlikte otoriteler tarafından yapılan değerlendirmelerde, söz konusu zammın uygulanmasıyla birlikte bilgisayar ve akıllı telefon fiyatlarında en az %4’lük bir zammın gerçekleşeceği belirtiliyor.

Tabi işin kötü yanı henüz 2023 yılına 6 ay gibi bir süre var. Normal şartlar altında teknoloji dünyası için oldukça kısa bir süre olan bu dönem, şu an ki olağan üstü şartlarda birçok olumsuz gelişmenin yaşanması ve araya yeni zamların girmesi için oldukça uzun bir süre. Dileriz en azından TSMC’nin yapacağı son zam haberi bu olur ve 2023’e kadar başka bir zam haberi daha yapmak zorunda kalmayız.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER