İddia: Kripto ATM pazarı, 2030 yılına kadar %60 büyüyecek!

Kripto ATM pazarı, değişken piyasalara rağmen 2030 yılına kadar %60 büyüyecek ve 5 milyar doları aşacak!

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
İddia: Kripto ATM pazarı, 2030 yılına kadar %60 büyüyecek!

Küresel kripto para birimi ATM pazar boyutunun önümüzdeki yıllarda büyümesi ve dijital varlıkların benimsenmesine yardımcı olması bekleniyor.

İddia: Kripto ATM pazarı, 2030 yılına kadar %60 büyüyecek!

Grand View Research, 7 Aralık'ta yaptığı basın açıklamasında,  özellikle yeni bir çalışmanın, pazarın 2022 ile 2030 arasında %61,7'lik bir büyüme kaydederek 5,45 milyar dolarlık bir değere ulaşacağını gösterdiğini belirtti.

Araştırmacılar, öngörülen büyümeyi, dijital varlıkların fiat para birimine dönüştürülmesine yardımcı olmanın yanı sıra perakende ödemeler yapmak için kripto para birimlerinin kullanımındaki artışa bağladılar.

“Walmart ve Circle K gibi perakendeciler arasında kripto para birimlerinin artan farkındalığı ve benimsenmesinin, tahmin dönemi boyunca kripto ATM pazarının büyümesini yönlendirmesi bekleniyor. Buna ek olarak, restoranlar ve ticari alanlar da dahil olmak üzere birçok işletme, pazarın büyümesini daha da hızlandırması beklenen ekstra gelir elde etmek için kripto ATM'leri kurmakla ilgileniyor” dedi.

İddia: Kripto ATM pazarı, 2030 yılına kadar %60 büyüyecek! - Resim : 1

Pandeminin etkisi

Aynı zamanda araştırmacılar, kullanıcılar dijital varlıkların depolanmasını, satın alınmasını ve satılmasını işlemek için geliştirilmiş yazılımlardan yararlanmaya çalıştıklarından, koronavirüs pandemisinin kripto ATM'lerine olan talebe kısmen katkıda bulunduğuna dikkat çekti.

Bölgeler açısından Kuzey Amerika'nın başı çekmesi bekleniyor, onu Avrupa ve Asya Pasifik izliyor. Diğer yerlerde, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika'nın kripto ATM'lerinin en az payına sahip olduğu tahmin ediliyor.

Ayrıca, 2021'de araştırma, amiral gemisi kripto para biriminin popülaritesini gerekçe göstererek Bitcoin ( BTC ) ile ilgili ATM'lere talep olduğunu belirtti. Gerçekten de 2021'de Bitcoin, varlığın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan neredeyse 69.000 $'a ulaşmasıyla sonuçlanan  sürekli bir boğa koşusu ile karşılaştı.

Çalışma, Bitcoin'in yanı sıra Ethereum ( ETH ), Dogecoin ( DOGE ) ve Litecoin ( LTC ) dahil olmak üzere ilgi çeken diğer varlıklara dikkat çekti.

Araştırma bulgusuna göre, devam eden kripto kışının sektör üzerinde uzun süreli bir etkisi olmayabilir. 23 Eylül'de bildirildiği üzere, Bitcoin ATM'sinin büyümesi ilk kez 2022'de durmuştu. O zamanlar, küresel kripto ATM'leri 77 ülkede kurulumlarla 38.538'di.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER