Huawei HongMeng için Türkiye'de marka başvurusu yaptı

Huawei'nin mobil cihazlar için geliştirdiği HongMeng işletim sistemi için Türkiye'de marka başvurusunda bulundu.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Huawei HongMeng için Türkiye'de marka başvurusu yaptı

ABD ile Çin ticaret savaşının en önemli markalarından biri olan Huawei, geçtiğimiz günlerde Google tarafından yasaklı markalar arasına alınmış ve ilişkileri dondurulmuştu. Bu hamlenin ardından kendi işletim sistemi geliştirme çalışmalarına hız veren marka HongMeng OS isimli işletim sistemini devreye almaya hazırlanıyor.

Tüm bu hazırlıklar devam ederken Huawei'nin Türkiye'de HongMeng ismi için marka başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Bunun için kendi işletim sistemini geliştirme ve Google Play’e alternatif olarak kendi uygulama mağazası AppGallery’ye odaklanan Huawei, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu pek çok ülkede "HongMeng" için ticari marka başvurularını yapmış durumda.

Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre, bu kapsamda Türk Patent ve Marka Kurumu’na “HongMeng” adıyla marka koruma başvurusu ise 28 Mayıs 2019 tarihinde yapıldı. İşletim sistemi ve buna benzer hizmetler alanında yapılan bu başvurunun, şu anda Türkiye’de Türk Patent ve Marka Kurumu’nun ‘şekli inceleme aşamasında bulunduğu belirtelim.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER