Herkes Helium peşinde. İşte HNT Coin

Son ayların en çok konuşulan kripto para birimlerinden biri de HNT Coin. Bu haberimizde bu yeni Coin'in özelliklerine ve nasıl üretildiğine göz atıyoruz.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Herkes Helium peşinde. İşte HNT Coin


Helium coin ya da kısa adıyla HNT son aylarda ülkemizde de popüler olan bir kripto para türü. Bu kripto parayı benzerlerinden ayıran önemli bir fark ise üretim şekli. HNT üretimi ve onayı için LoRaWAN olarak adlandırılan, düşük menzilli geniş alan ağı teknolojisi kullanılıyor. LoRaWAN uzun menzilli ve kapsama alanı yüksek bir Hotstop ağı olarak da tanımlanıyor. Burada cihazlar birbirlerine bağlı ve Helium blok zinciri için HNT üretiyorlar. Dünya çapında binlerce Helium Hotstop noktası bulunuyor.

HNT üretimi için Helium Blokzinciri kullanıyor. Bu zincir 29 Temmuz 2019 yılında açıldı. Bu zincir üzerinde yapılan işlemler $HNT olarak ödüllendiriliyor. Yani siz bu ağa dahil olduğunuzda yaptığınız işlemler karşılığında $HNT kazanıyorsunuz.

HNT madenciliğinde her iki yılda bir çıkarılacak coin sayısı yarıya iniyor. Bu coini üretmek için birçok cihaz kullanılıyor. Bunlar arasında Nebra, Bobcat, Rakwireless ve Syncrob.it gibi markaların ürünleri bulunuyor. En çok bilinen marka ise RAK

Yazı hazırlandığı tarihte dünya çapında 378 bin 644 adet hotspot bulunuyordu. Ülkemizde de popülerliği giderek aran HNT madenciliği birçok kişi tarafından deneniyor.

Ancak bu madencilikte öncelikle fiziksel bir cihaza sahip olmanız, bu cihazı kullanacağınız lokasyonda yüksek hızlı internet, sabit IP adresi ve diğer cihazlarla haberleşmek için antenlerin birbirini görebileceği açık bir alan olması gerekiyor. Apartman içinde kullanacaksanız bu cihazı pencere kenarına yerleştirmeniz daha iyi olacak.

Bu madenciliğin önemli sıkıntılarından biri blok mantığı ile çalışmaları. Bir blokta ne kadar cihaz olursa kazanılan gelir de o oranda düşüyor. O yüzden İstanbu ve İzmir gibi şehirlerde bu kümelerin sayısı giderek arttıkça kazanılan coin miktarı da o oranda düşüyor.

Ayrıca bu tarz coin üretiminde kullanılan cihazlardın üretiminde de sıkıntı var ve bu tarz cihazları bulmak neredeyse imkansız. Haberi hazırladığımız tarihte ikinci el internet sitelerinde bu tarz mining cihazlarını 23 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyorlardı.

HNT madenciliğinin önemli bir artısı bu cihazların fazla enerji tüketmemesi.

Büyüyen Teknolojioku ailesine katkıda bulunmak için YouTube kanalımıza abone olmayı  ve videolarımızı beğenmeyi unutmayın. Desteğiniz bizim için önemli ve bu tarz destekler size daha fazla içerik üretmek için bize motivasyon sağlıyor.  

Bu tarz haberlerimizde her zaman yaptığımız uyarıyı tekrarlayalım: Bu bir yatırım tavsiyesi değildir. Bu yazı ve videoyu siz okuyucularımızı bilgilendirmek için hazırladık. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER