Google'dan ilginç kürtaj kararı

ABD Yüksek Mahkemesi’nin Roe v. Wade davasını bozmasıyla ortaya çıkan veri gizliliği endişeleri arasında Google, kürtaj kliniklerini ve diğer tesisleri kullanıcıların konum geçmişinden kaldıracağını söylüyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Google'dan ilginç kürtaj kararı

Karardan bu yana, Google ve diğer teknoloji devleri, kürtajla ilgili soruşturmalarda kullanıcılarla ilgili veri taleplerini nasıl ele alacakları konusunda büyük ölçüde sessiz kaldılar. Gizlilik uzmanları, Google ve diğer platformlar tarafından toplanan çok miktarda veriyi, kolluk kuvvetleri ve kürtaj karşıtı gruplar tarafından kötüye kullanılmaya uygun olarak işaretledi.

Google, yeni bir blog gönderisinde, kullanıcıların "ziyaret ettikten hemen sonra" konum geçmişlerinden konumları kaldırmaya çalışacağını belirtiyor. Şirketin bu yerleri tam olarak nasıl belirleyeceği veya taşınmaların ne kadar süreceği konusunda belirsizdi. Şirket, aynı sürecin diğer sağlık tesislerine yapılan ziyaretler için de geçerli olacağını söyledi.

Google'dan ilginç kürtaj kararı

Google, “Danışmanlık merkezleri, aile içi şiddet sığınakları, kürtaj klinikleri, doğurganlık merkezleri, bağımlılık tedavi tesisleri, kilo verme klinikleri, kozmetik cerrahi klinikleri ve diğerleri gibi tıbbi tesisler dahil olmak üzere insanların ziyaret ettiği yerlerden bazıları özellikle kişisel olabilir” diye yazıyor. "Bugün, sistemlerimiz birinin bu yerlerden birini ziyaret ettiğini tespit ederse, bu girişleri ziyaret ettikten hemen sonra Konum Geçmişinden sileceğimizi duyuruyoruz.”

Şirket ayrıca, kullanıcıların menstrüel izleme bilgilerini hizmetten toplu olarak silebilmeleri için Fitbit'in uygulamasını güncelleyeceğini söyledi. Diğer dönem izleme uygulamaları da, son günlerde döngü izleme uygulamalarının kolluk kuvvetleri soruşturmaları için bir hedef haline gelebileceğine dair endişeler arttıkça yeni gizlilik ve güvenlik özellikleri ekleme sözü verdi.

Google ayrıca, kolluk kuvvetlerinin konum verileri için geniş talepleriyle ilgili endişeleri de ele aldı. Şirket, verileri istendiğinde kullanıcıları bilgilendirme uygulaması da dahil olmak üzere mevcut politikaları yineledi ve bu talepleri izleyen şeffaflık raporlarına dikkat çekti. Şirket ayrıca "aşırı geniş talepleri geri çevirme konusunda uzun bir geçmişe sahip olduğunu" iddia etti ve "aşırı geniş veya başka türlü yasal olarak sakıncalı taleplere karşı çıkmaya devam edeceğini" söyledi.

Değişiklikler, gizlilik uzmanları ve aktivistler tarafından dile getirilen bir dizi endişeyi gidermeye çalışsa da, kullanıcıların çevrimiçi veya çevrimdışı etkinliklerinin kürtajla ilgili bir soruşturmada kendilerine karşı kullanılma olasılığını engellemeyecek. Google, örneğin, kürtajla ilgili sorguları kullanıcının arama geçmişinden veya YouTube hesaplarından kaldıracağından bahsetmedi. Tarama geçmişi ve diğer veriler de rutin olarak Facebook ve diğer reklam verenlerle paylaşılabilir ve veri simsarları, kullanıcıların geçmiş konumlarıyla ilgili verileri hâlâ kolayca elde edebilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER