Geleceğin 6X6 arazi aracı: Ferox ANT

Karıncalardan ilham alınarak tasarlanan 6x6 arazi aracı konsepti Ferox ANT, gelecekte bizleri çok farklı araçların karşılayacağının müjdesini veriyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Geleceğin 6X6 arazi aracı: Ferox ANT

Ferox tarafından tasarlanan geleceğin 6x6 arazi aracı konsepti Ferox ANT, sıradışı görünümüyle oldukça dikkat çekiyor.

Geleceğin 6X6 arazi aracı: Ferox ANT

Gelecekte kullanılması planlanan arazi araçlarına yönelik olarak bir çok yeni konsept tasarım karşımıza çıkıyor. Bu tasarımlar arasında yerini alan konsept tasarım 6x6 arazi aracı Ferox ANT, gelecekte bizleri nasıl araçların karşılayabileceğinin sinyallerini veriyor adeta.Teknoloji firması Ferox tarafından tasarlanan ve insanların beğenisine sunulan konsept model özellikle zorlu arazi yapısında kolay harreket edebilmesi ile ön plana çıkıyor. İsminde yer aldığı üzere karıncalardan ilham alınarak tasarlanan Ferox ANT isimli konsept araç bağımsız tasarlanan süspansiyon sistemiyle çok zorlu arazi yapısında bile rahatlıkla yol alabiliyor.

Bilim kurgu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz uzay araçlarına benzetilen konsept tasarım Ferox ANT, iki farklı amaca yönelik kullanım sunuyor. Tanıtım videosunda yer alan ilk modunda arazide kolayca hareket edebildiği ve yüksek hızlara rahatlıkla çıkılabildiği görülüyor. İkinci modda ise araç büyük yükleri taşıyabilecek bir şekil alıyor. Aracın üstünde yer alan kokpit bölümü dik konuma gelerek özel bir dorseye bağlanıp bir taşıyıcı haline dönüşüyor.

Ferox ANT farklı amaçlar için kullanılabilecek

Geleceğin 6×6 arazi aracı olarak tasarlanan Ferox ANT konsept modelinin şirket tarafından yapılan açıklamalarda acil durumlarda kullanılabilecek bir tasarıma sahip olduğu belirtilirken, aracın direk olarak içerden bir sürücü ile yada sürücüsüz olarak kullanılabileceği belirtiliyor. Ortaya çıkan bu konsept tasarımla birlikte gelecekte bizleri çok farklı ve ilginç tasarımlara sahip araçların karşılaması bekleniyor.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER