Facebook ne yapacağını şaşırdı! Sona mı gelindi?

Meta, Bloomberg’in haberine göre, şirketin dijital cüzdanı ve sorunlu kripto para projesinin kalan son parçası olan Novi için pilot çalışmayı sonlandırıyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Facebook ne yapacağını şaşırdı! Sona mı gelindi?

Novi'nin web sitesinde Meta, cüzdanın 1 Eylül 2022'de kapanacağını ve kullanıcılardan fonlarını "mümkün olan en kısa sürede" geri çekmelerini istediğini söyledi.  

Kullanıcılar Eylül ayında hesaplarına erişimi kaybedecek ve 21 Temmuz'dan itibaren Novi'ye artık para ekleyemeyecekler. Birisi kalan bakiyesini çekmeyi unutursa, Meta, fonlarını hizmete eklenen banka hesabına veya banka kartına “aktarmaya çalışacağını” söylüyor. 

Facebook ne yapacağını şaşırdı! Sona mı gelindi?

Meta, Novi'nin "küçük pilot uygulamasını" geçen ekim ayında ABD ve Guatemala'daki kullanıcılara sunmuştu. Novi başlangıçta Meta destekli kripto para birimi Diem kullanılarak hızlı ve ücretsiz işlemleri desteklemek için inşa edildi, ancak düzenleyici zorluklar şirketi bunun yerine Paxos stablecoin'i (USDP) kullanmak için Coinbase ile ortak olmaya zorladı. Meta, Diem'e daha sonraki bir tarihte destek eklemeyi planladığını açıkça belirtse de, 2021'in sonunda ve 2022'de işler (zaten olduğundan daha fazla) dağılmaya başladı.

Facebook'un ana şirketi Meta olarak bilinmeden önce, Diem başka bir isimle de biliniyordu: Libra. Kripto para birimi projesi, Facebook ile olan bağları konusunda incelemeyle karşı karşıya kaldı, öyle ki Libra'nın arkasındaki bağımsız grup, kendisini sosyal ağdan uzaklaştırmak amacıyla projeyi Diem olarak yeniden adlandırdı.

ABD Senatosu üyeleri, Meta'ya, Ekim 2021'deki lansmanından kısa bir süre sonra Novi projesini kapatmaya çağırdı ve şirketin "kripto para birimini yönetme konusunda güvenilir olamayacağını" belirtti. Meta'nın kripto para projelerinin başkanı David Marcus, bir ay sonra şirketten ayrıldı. Diem, bu yılın başında varlıklarını yaklaşık 200 milyon dolara sattı ve projeye son verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER