Bomba olay: Epic Games Apple'a dava açtı!

Sahibi olduğu Fortnite oyununun App Store'dan kaldırılması üzerine Epic Games, Apple'ı mahkemeye verdi.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Bomba olay: Epic Games Apple'a dava açtı!

Apple'ın App Store üzerindeki keyfi tavırları uygulama geliştiricileri ve firmaları çileden çıkarmaya devam ediyor. Son günlerde yaşanan bir olay bu alandaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Fortnite'ı birkaç saat önce App Store'dan kaldıran Apple'ın başı geliştirici firma Epic Store ile dertte.

Epic Games Apple'a dava açıyor!

Yaşanan olay sonrasında yasal haklarını kullanacağını açıklayan Epic Games, Apple'a dava açtığını duyurdu. Twitter'da konuyla ilgili bir duyuru yapan Epic Games, 65 sayfalık dava başvuru dosyasının linkini de paylaştı.

Neden bu olay yaşandı?

Normalde App Store'da bulunan Fortnite'ın neden birden silindiği sorusu akıllara gelebilir. Epic Games, Fortnite'ın mobil sürümüne kendi ödeme sistemini yerleştirip oyun içi satın alımlarla indirime gitti. Bu hamleyi kendi gelirlerinin azalacağı anlamına geldiğini anlayan Apple da Fortnite iOS sürümünü App Store'dan kaldırdı. 

App Store bu konuda sabıkalı

Apple geçtiğimiz yıllarda da benzer suçlamalarla karşı karşıya kalmış ve hakim gücünü kötüye kullanmakla suçlandığı durumlar olmuştu. Ancak Apple bu sefer baltayı taşa vurmuş gibi görünüyor. Zira Epic Games de sektörün önde gelen firmalarından biri ve bu konuda Apple ile sonuna kadar savaşacak gücü bulunuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER