Apple’ın can simidi! iPhone SE 2020 satışları patlama yaptı!

Apple’ın fazlaca eleştirilen modeli iPhone SE 2020, Çin’deki satışların büyük bölümünü oluşturuyor. Telefon zor zamanlarda şirkete can simidi oluyor!

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Apple’ın can simidi! iPhone SE 2020 satışları patlama yaptı!

Akıllı telefon pazarının önde gelen isimlerinden biri olan Apple, geçtiğimiz aylarda yeni akıllı telefonu iPhone SE 2020 tanıtımını gerçekleştirmişti. Telefon şirketin söylemlerine göre “uygun fiyatlı” olsa da, Türkiye şartlarında bunun hiç de böyle olmadığı anlaşıldı. Cihaz 5.000 TL’nin üzerinde bir fiyat etiketine sahip olunca bir takım çevreler tarafından ciddi manada eleştirildi. Bunun üzerine bir de iPhone 8 kasalı demode tasarım anlayışı gelince, telefon teknoloji yorumcuları tarafından hedefe alındı.

Apple’ın can simidi! iPhone SE 2020 satışları patlama yaptı! - Resim : 1

Apple’ın can simidi! iPhone SE 2020 satışları patlama yaptı!

Ancak tüm bu eleştirilere rağmen iPhone SE 2020, koronavirüs günlerinde Apple’ın en büyük destekçisi oldu. Telefonun satışı Nisan ayının ortalarından itibaren başlasa da, Çin’de Nisan ayında satılan Apple akıllı telefonların yaklaşık % 24’ünü oluşturdu. Şirketin Nisan ayı satışları bir önceki aya göre % 160 oranında artarken, 2019’un aynı dönemine göre % 60 azalma gösterdi.

Her ne kadar bir önceki yıla göre akıllı telefon satışlarında büyük bir azalma meydana gelse de, koronavirüs felaketi sonrası toparlanma süreci hızlı bir şekilde gerçekleşmeye devam ediyor. Nisan ayında 3.9 milyon adet iPhone satan Apple’ın Mayıs ve Haziran ayları ile beraber bu sayının üzerini görmesi tahmin ediliyor. Nisan ayının ortasından itibaren satışa sunulmasına rağmen Çin’deki satış performansı göz dolduran iPhone SE’nin önümüzdeki aylarda yakalayacağı satış rakamları ise merakla bekleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER