için kaldı

Apple’ın App Store fiyatlandırması yenileniyor! Şimdi Türkiye'deki iPhone kullanıcıları yandı!

Apple, geliştiricilerin App Store uygulamalarını fiyatlandırma seçeneklerini genişletiyor. Şirket, bugün App Store'un 14 yıllık tarihindeki en büyük fiyat düzenlemesi olarak tanımladığı 700 yeni fiyatlama aracı duyurdu.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Apple’ın App Store fiyatlandırması yenileniyor! Şimdi Türkiye'deki iPhone kullanıcıları yandı!

Buna ek olarak, geliştiriciler artık döviz kurlarına göre bölgesel maliyetleri otomatik olarak ayarlayabilecek.

App Store'un yeni yapısı, geliştiricilerin uygulamaları için, mevcut olanın yaklaşık 10 katı olan, 900 fiyat aralığı arasından seçim yapmasına olanak tanıyacak. Fiyatlandırmalar 0,29 ABD dolarından başlıyor ve talep üzerine 10.000 ABD dolarına kadar çıkabiliyor. Ek olarak, uygulama fiyatları artık farklı aralıklarda kademeli olarak artırılabilecek. Örneğin, artık her 0,10 dolarlık fiyatlama 10 dolara kadar, her 0,50 dolarlık 10 ve 50 dolar arasında artırılabilecek.

Apple bu güncelleme ile ayrıca 175 bölgesel vitrinin tamamı için farklı fiyatlandırma kuralları da getirdi. Geliştiriciler artık iki yinelenen rakam (110.000 won gibi) ve yuvarlatılmış dolar tutarları (9,99 dolar yerine 10,00 dolar) kullanabilecek.

Apple’ın App Store fiyatlandırması yenileniyor! Şimdi Türkiye'deki iPhone kullanıcıları yandı!

Güncelleme aynı zamanda geliştiricilerin küresel döviz kurlarıyla başa çıkmasını da kolaylaştırıyor. Apple bunu işlerinin çoğunu Japon müşterilerden alan bir Japon oyun geliştiricisi örneğini kullanarak açıkladı. Bu geliştirici artık Japonya vitrini için fiyatlarını ayarlayabilecek ve döviz ve vergi oranlarına göre küresel fiyatlandırma değişikliklerini otomatik olarak görebilecek. Önceden, geliştiricilerin bunu manuel olarak yapması gerekiyordu.

Apple, yeni fiyatlandırma yapısının otomatik olarak yenilenebilir abonelikler sunan uygulamalar için bugünden itibaren kullanılabileceğini söylüyor. Diğer tüm uygulamalar ve uygulama içi satın almalar için  güncelleme 2023 baharında gelecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER