Apple'dan Corellium'a dava

Teknloji devi Apple, tarayıcı ortamında iOS işletim sistemi çalıştırmayı sağlayan Corellium şirketine dava açıyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Apple'dan Corellium'a dava

Tarayıcı üzerinden iOS işletim sistemi çalıştırıp iPhone simülasyonu yapmayı sağlayan Corellium'un başı dertte. Sistem açıklarını simüle etmek için kullanılan servis, bu işlemi yasadışı yaptığı iddiası ile Appel tarafından mahkemeye verildi.

Apple'dan Corellium'a dava

Birden fazla iPhone'u sanal olarak test etme imkanı sunan servisle ilgili Apple'ın iddiası ise fikri hakların ihlali. Her ne kadar Corellium'u iPhone ya da iOS alternatifi olarak kullanmak mümkün olmasa da işletim sistemini izinsiz olarak kullanması ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Öte yandan Corellium ile ilgili iddialardan biri de bulunan güvenlik açıkların Apple'ı bildirmek için değil kötüye kullanmak için değerlendirilmesi. Bu davanın sonucu ne olacak bilinmez ama Apple'ın kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtelim.

Öte yandan Apple uzun yıllar önce bilgisayarlarını kendisi üretmek yerine üçüncü parti şirketlere de kullanım hakkı vermişti. Bir dönem farklı markaların MacOS işletim sistemli bilgisayarları da satılmıştı. Bir süre sonra bu hizmetini sonlandıran Apple, halen kendi telefon, tablet ve bilgisayar cihazlarını kendisi üretiyor ve satıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER