için kaldı

Apple Music karaoke modu ile rakiplerinin önüne geçecek

Artık evde karaoke yapmak için Spotify'a veya özel bir uygulamaya ihtiyacınız yok. Apple Music, vokalleri devralmanıza izin veren bir Sing özelliğini kullanıma sundu.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Apple Music karaoke modu ile rakiplerinin önüne geçecek

Özellik yalnızca ses düzeylerini ayarlamakla kalmıyor, aynı zamanda neyi seslendirmek istediğinize bağlı olarak birden fazla şarkı sözü görünümü kullanmanıza da izin veriyor:  düet yapabilir ve hatta arka plan görevlerini halledebilirsiniz. Apple ayrıca şarkı sözü görünümlerinin artık ritme göre belirlendiğini ve sırası geldiğinde yavaşça yandığını, böylece şarkının neresinde olduğunu kolayca görebileceğinizi söylüyor.

Bu özellik, Aralık ayının sonlarında yeni Apple TV 4K'nın yanı sıra yeni iPhone'larda (iPhone 11 ve sonrası) ve iPad'lerde "on milyonlarca" parça için, dünya çapında kullanılabilecek. Android de gerçek zamanlı şarkı sözlerini destekliyor, ancak ses düzeylerini ayarlamanıza izin vermiyor.

Apple Music, Sing özelliği için "optimize edilmiş" şarkılara ayrılmış 50'den fazla çalma listesi paylaşmayı planlıyor.

Apple Music karaoke modu ile rakiplerinin önüne geçecek

Spotify da haziran ayında daha farklı bir odak noktasıyla bir karaoke özelliği kullanıma sundu. Apple Music Sing açıkça partilere yönelik olsa da, Spotify’daki özellik daha çok sesinizi kaydeden ve performansınızı derecelendiren bir oyun deneyimi gibi.

Güncellemenin ardında bir gizem yok. Sing, size Apple Music'i grup ayarlarında kullanmanız için başka bir neden sunuyor. Bu yeni özellik ayrıca müziğin nadiren büyük bir öncelik olduğu Apple TV için de bir satış cazibesi işlevi görebilir. Bu özellik bardaki karaoke makinesinin yerini almayacak olsa da, evde kalmayı tercih ettiğiniz zamanlar için hoş bir deneyim sunabilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER