Apple için zor günler! iPhone üretimi ilk kez durduruldu

Apple son zamanlarda tedarike ilgili problemler yaşadığı için iPhone hakkında zor bir karar aldı. Şirketin yılbaşı döneminde fazla mesai yapması gerekirken işçilerini izne çıkardığı ortaya çıktı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Apple için zor günler! iPhone üretimi ilk kez durduruldu

Salgının 2020'de başlamasından bu yana ilk kez tedarik zinciri kısıtlamaları AppleiPhone serisinin üretimini durdurmaya zorladı. Nikkei'den gelen bir rapora göre Apple, tedarik zinciri kısıtlamaları ve Çin'in devam eden güç kısıtlaması nedeniyle 10 yıldan fazla bir süredir ilk kez montaj hattını "birkaç gün" durdurmak zorunda kaldı. Bu, “durum hakkında bilgi sahibi olan birden fazla kaynağa” göre durum bir kaç gün içinde çözülecek gibi değil.

Apple için zor günler! iPhone üretimi ilk kez durduruldu

apple

Nikkei, bu haftanın normalde Apple için yoğun olması gerektiğini duyurdu. Normalde üretiminin yılbaşı alışveriş sezonu için küresel talebi karşılamak adına fazla mesaide olurdu. Ancak işçilerin fazladan vardiyalar ve 24 saatlik üretim programları almak yerine izin aldıkları ortaya çıktı. Bir tedarik zinciri yöneticisi Nikkei'ye şunları söyledi: “Sınırlı bileşenler ve çipler nedeniyle, tatillerde fazla mesai yapmak ve ön saflardaki işçilere ekstra ücret vermek anlamsızdı. Bu daha önce hiç olmamıştı. Geçmişte bu dönem tüm montajcıların üretime hazırlandığı en hareketli dönemdi."

Apple, iPhone 13 üretim tahminlerini Ekim ayında azaltmıştı. Kasım ayında bile Apple, iPhone 13 üretimini sürdürmek için iPad sevkiyatlarından vazgeçmek zorunda kaldı ve bu, üretimin durmasını önlemek için hala yeterli değildi. Apple'ın ilk hedefi 2021'de 95 milyon iPhone 13 modeli yapmaktı, ancak bu sayı Aralık başında 83-85 milyona düştü. Nikkei'ye göre iPhone 13 modellerinin Eylül ve Ekim üretimi, ilk hedeflerinin %20'sinin altında kaldı. Bu arada, iPad üretimi aynı zaman diliminde beklenen hacmin yalnızca %50'sine ulaştı. Eski iPhone'ların üretimi %25 oranında düştü ve Kasım ayı geldiğinde durum daha iyiye gitmedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER