Amazon kullanıcı verilerini daha dikkatli kullanacak

Avrupa Komisyonu ve Amazon'un, perakende devinin satıcı verilerini kötüye kullandığı iddiasıyla para cezasından kaçınmasına izin verecek bir anlaşmaya vardıkları bildirildi.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Amazon kullanıcı verilerini daha dikkatli kullanacak

The Financial Times'a göre şirket, teorik olarak bu malları satan tüccarların görünürlüğünü artıracak bir düzenleme yaparak, web sitesinin Satın Alma Kutusu bölümünde rakip ürünlere eşit muamele gösterme taahhüdünde bulundu. Amazon ayrıca, satın alma işlemlerini mümkün olan en kısa sürede tamamlama konusunda endişeli müşteriler için alternatifler sunan özel teklifler oluşturmayı ve satıcıları mallarını teslim etmek istedikleri şirkete karar vermeleri için serbest bırakmayı da kabul etti.

The Times'a göre, Avrupa Komisyonu anlaşmayı 20 Aralık'ta duyurmayı planlıyor, ancak bu tarih değişebilir. Değişmeyecek olansa anlaşmanın şartları. Bir kaynak, "Tartışılacak çok az şey var" dedi. Anlaşma resmileştirildikten sonra, Amazon'un taahhütlerini en az beş yıl boyunca yerine getirmesi gerekecek.

Amazon kullanıcı verilerini daha dikkatli kullanacak

Temmuz ayında şirket, satıcı programını daha adil hale getirmek için adımlar atacağına söz verdiğinde Dijital Piyasalar Yasası gibi yasalar tarafından "haksız yere" hedef alındığını hissettiğini söylemişti. Aynı zamanda perakendeci, endişeleri gidermek için düzenleyicilerle "yapıcı bir şekilde anlaşamaya çalışacağını" eklemişti.

Avrupa Komisyonu, Wall Street Journal'ın Amazon'un rakip ürünleri tasarlayabilmek için satıcı verilerini kullandığını iddia eden bir rapor yayınlamasından neredeyse tam bir yıl önce, 2019'da şirketin satıcı verilerini kullanmasını araştırmaya başlamıştı. Avrupa Birliği ile yapılacak bir anlaşma, Amazon'a hakkındaki bu  iddiaları sona erdirme şansı verecek.

Bununla birlikte, şirketin yine de ABD yasa koyucularını ve düzenleyicilerini de yatıştırması gerekecek. Nisan ayında, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun şirketin üçüncü taraf verileri kullanmasını soruşturmaya başladığı bildirildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER