için kaldı

Alexa artık 60 binin üzerinde ev aleti ile uyumlu çalışıyor

ABD'nin en büyük internet satış firması Amazon'un yaptığı açıklamaya göre, geçtiğimiz yıl sadece 12 bin ev aletiyle uyumlu olan Alexa, artık 7 bin 400'ü aşkın markanın ürettiği 60 binin üzerinde akıllı ev aletiyle uyumlu çalışabiliyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Alexa artık 60 binin üzerinde ev aleti ile uyumlu çalışıyor

Amazon'un yaptığı açıklamaya göre Alexa artık 7 bin 400'ü aşkın markanın ürettiği 60 binin üzerinde akıllı ev aletiyle uyumlu çalışabiliyor. Bu da Alexa'yı, piyasadaki en çok kişiye ulaşan asistan yapmış durumda.

Alexa artık 60 binin üzerinde ev aleti ile uyumlu çalışıyor

ABD'nin en büyük internet satış firması Amazon'un sesli komutla çalışan asistanı Alexa, sesli asistanlar arasında popülerliğini daha da yükseltiyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre Alexa bugün itibarı ile 7 bin 400'den fazla markanın ürettiği 60 binin üzerinde akıllı ev aleti ile uyumlu çalışabiliyor. Bu da Alexa'yı, piyasadaki en çok kişiye ulaşan asistan yapmaya yetiyor.

Alexa'nın bir senede, ulaşılabilirliğini gözle görülür derecede artırdığı dikkat çekiyor. Bir sene öncesine kadar sadece 12 bin ev aletiyle uyumlu olan Alexa bu sayıyı, sekiz ay önce 20 bine çıkararak, yüzde 200'lük bir artış göstererek büyük bir başarıya imza atmıştı.

Alexa artık 60 binin üzerinde ev aleti ile uyumlu çalışıyor - Resim : 1

Alexa rakiplerinin ilerisinde

Alexa'nın en yakın rakibi Google ise Ekim 2018 rakamlarına göre 1000'den fazla markanın 10 bin akıllı aletiyle uyumluydu. Ancak bu rakam yakın zamanda düşeceğine kesin gözü ile bakılıyor. Çünkü Google geçtiğimiz Google I/O etkinliğinde duyurduğu üzere yeni bir güvenlik girişimi başlatıyor ve buna göre daha önce Nest'le bağlanmayı mümkün kılan ‘'Works with Nest" programı bitirilecek. Bazı markalar ürünlerini yeni ‘'Works with Google" programına göre güncelleyeceklerini duyurmuş olsa da, bazı markalar da kullanım dışı kalmış olacak.

Alexa daha fazla markanın daha fazla ürünü ile uyumlu çalışıyor olsa da, yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre sesli asistanlar arasında en popüleri hala Google ve Siri. Her iki markanın da akıllı telefonlara entegre çalışmasının popülerliklerini korumalarında büyük rolü var. Alexa ise bu konuda hala rakiplerinin gerisinde.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER