NASA'dan 50 yıl sonra bir ilk: İnsanlı Ay görevi başlıyor

NASA, 1972 yılından bu yana gerçekleştireceği ilk insanlı Ay görevi olan Artemis 2 için son hazırlıklarını tamamlayarak fırlatma tarihini şubat ayı olarak hedeflediğini duyurdu.

NASA'dan 50 yıl sonra bir ilk: İnsanlı Ay görevi başlıyor

NASA, daha önce Nisan 2026'ya ertelediği tarihi Artemis 2 görevi için sürpriz bir güncelleme yaparak fırlatmanın, 6 Şubat gibi erken bir tarihte gerçekleşebileceğini açıkladı.

Ajans, hava koşullarına ve teknik kontrollere bağlı olarak kesin tarihin netleşeceğini belirtti.

Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) ve Orion uzay aracı, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde bulunan fırlatma rampasına taşınmak üzere gün sayıyor.

NASA, ocak ayı sonunda roketin yakıtla doldurulacağı ve geri sayım prosedürlerinin uygulanacağı kritik bir prova gerçekleştirmeyi planlıyor.

10 GÜNLÜK KRİTİK GÖREV

Apollo programının ardından Ay'a düzenlenecek ilk insanlı uçuş olan bu görevde dört astronot, 10 gün boyunca Orion kapsülünün yaşam destek sistemlerini test edecek.

Ekip, Dünya yörüngesindeki turların ardından Ay'ın karanlık yüzünün ötesine uzanan bir rota izleyecek.

Anasayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Son Dakika
Manşetler
Gazete Manşetleri
Kategoriler
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Siyaset
Teknoloji
Yaşam
Sağlık
Dünya
Medya
Kültür Sanat
Popüler
Advertorial
Otomobil
Otomotiv
Hayatın İçinden
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsakiye
Sayfalar
İletişim
Künye
Reklam
Kullanım Şartları
Gizlilik İlkeleri
Çerez Politikası