Karşınızda yeni Skoda Scala!

Rekabeti kızıştıracak yeni Skoda Scala duyuruldu

F5HABER F5HABER
Karşınızda yeni Skoda Scala!

Skoda, uzun süredir merakla beklenen C sınıfı hatchback modeli Scala'yı resmen duyurdu.

Rapid Spaceback'in varisi olan Skoda Scala, sınıfındaki güçlü rekabeti kızıştırmak için geliyor!

Volkswagen grubunun MQB A0 platformunu kullanan Skoda Scala, marka için yeni bir dönüm noktasını temsil ediyor.

Büyük ölçüde Vision RS konseptinden esinlenen model ile beraber Çek markanın tasarım anlayışı da güncellenmiş.

Aracın dış mekanında göze çarpan başlıca detayları arasında standart olarak sunulan üçgen formdaki LED far ve stop grubu dikkat çekiyor.

Aracın iç mekanında ise oldukça modern ve teknolojik bir alan kullanıcıları bekliyor. Donanım seçeneklerine göre 6.5 inç ve 9.2 inç arasında değişen multimedya sistemine 10.25 inçlik sanal kokpit opsiyonu eşlik ediyor.

Skoda Connect adı verilen yeni nesil bilgi-eğlence sistemi, dahili bir eSIM bağlantısı ile sistem ve harita güncellemelerine erişebiliyor. Bununla birlikte mikrofiber kumaş koltuklar, çift renkli LED ambiyans aydınlatması ve yumuşak iç döşeme de konfor alanında göze çarpıyor.

Boyut olarak hatchback ve station wagon arasına konumlandırılan yeni Scala, VW Golf ve Audi A3 Sportback gibi rakiplerinin arasına yerleşiyor. 4.362 mm uzunluk, 1.793 mm genişlik ve 1.471 mm yüksekliğe sahip Skoda Scala'nın aks mesafesi ise 2.649 mm olarak belirlenmiş.

Elektrikli bagaj kapağının altındaki 467 litrelik bagaj hacmi, koltuklar katlandığı zaman 1.410 litreye kadar artıyor. Bu yönden Scala'nın sınıfının en geniş yükleme alanlarından birisini sunduğunu söyleyebiliriz.

Adaptif hız sabitleyici, park asistanı, acil frenleme sistemi, şerit takip asistanı ve yaya çarpışma önleyici yeni Scala'nın güvenlik kozlarını oluşturuyor. Bununla beraber spor ve normal modlara sahip şasi kontrol özelliği da opsiyon listesinde bulunuyor.

Kaputunun altında 5 motor seçeneği ile gelen Skoda Scala, 1.0 litre TSI seçeneğinde 95 ve 115 beygir güç sunacak. Daha fazla güç isteyen kullanıcılar ise 150 beygir gücündeki 1.5 litrelik seçeneği tercih edebilecek. Dizel tarafını 150 beygir güç üreten 1.6 litre TSI motorun oluşturduğu aracın bir de CNG motor seçeneği bulunuyor.

Aracın 95 beygir güç üreten baz versiyonu yalnızca 5 ileri manuel seçenek ile satın alınabiliyor. 6 ileri manuel ve 7 ileri çift kavramalı DSG şanzıman seçenekleriyle donatılan Skoda Scala'nın 2019'un ilk yarısında satışa sunulacağını belirtelim.

SONRAKİ HABER