Google Telefon uygulamasına bomba özellik geldi!

Google Telefon uygulamasına yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Google Telefon uygulaması, bir süre öncesine kadar sadece Pixel telefonlara özeldi. Ancak Google, aldığı radikal bir kararla bu uygulamayı, pek çok telefonla uyumlu hale getirmişti. Google’ın kendisine ait bulunan telefon uygulaması çağrı kaydetme özelliği artık diğer telefonlar için de geliyor.

F5HABER F5HABER
Google Telefon uygulamasına bomba özellik geldi!

 Google Telefon uygulamasını yeniliyor. Geçen yıl arama kaydetme desteğini diğer telefonlar için de getirmek için kolları sıvayan Google sonunda başardı. Google Telefon uygulaması çağrı kaydetme özelliği artık bütün telefonlar için geliyor. 

ÇAĞRI KAYDETME ARTIK BÜTÜN TELEFONLARDA

Tüm akıllı telefonlarda bulunan telefon uygulaması sayesinde kolayca arama yapabiliyor, çağrıları yönetebiliyor. Google’ın da kendisine ait bir telefon uygulaması bulunuyor. Yalnızca Google Pixel telefonlarda kullanılabilen uygulama geçen yılın ortalarında diğer Android telefonlar için kullanımın sunuldu. Şimdi ise bomba Google Telefon uygulaması çağrı kaydetme özelliği diğer telefonlar için de geliyor.

Geçen yıl Google Telefon uygulamasına arama kaydetme desteğini getirmek için kolları sıvamıştı. Bir süredir üzerinde çalışılan özellik şaşırılmayacağı üzere ilk olarak Google’ın Pixel telefonlar için kullanıma sunuldu. Daha sonra bazı Nokia ve Xiaomi telefonlara da gelen çağrı kaydetme özelliği artık diğer telefonlar için de gelecek.

İKİ SEÇENEK SUNUYOR

Google Telefon uygulamasını hemen hemen tüm Android cihazlara yükleyebilmenize rağmen, arama kaydetme özelliğinin yalnızca belirli bölgelerde belirli telefonlarda kullanılabildiğini belirtmemiz gerekiyor. 

Özelliğin çalışma mantığı ise kullanıcıya iki seçenek sunmasında yatıyor. İlerleyen süreçte Google eğer özelliği tüm kullanıcılarına getirmeye karar verirse aramaların kaydedilmesi için ‘ her zaman kaydet’ ya da ‘iptal’ seçeneklerini sunacak.

Söz konusu desteğin uygulamanın son güncellemesiyle sunulması bekleniyor.

 

 

SONRAKİ HABER