Elon Musk yasak dinlemiyor "Eğer biri tutuklanacaksa, o sadece ben olmalıyım"

Elon Musk, California’daki Tesla fabrikasını pandemi yasaklarını delip yeniden açtı. Tesla şirketi, yerel hükümete dava açtı ve eğer yeniden kapatılırsa fabrikayı California’dan derhal taşınacağı açıkladı. Elon Musk “Eğer birisi tutuklanacaksa, o sadece ben olmalıyım." açıklamasında bulundu.

F5HABER F5HABER
Elon Musk yasak dinlemiyor "Eğer biri tutuklanacaksa, o sadece ben olmalıyım"

Ticari uzay yolculuklarından, otonom elektrikli araca kadar birçok alanda girişimleri olan Elon Musk, yine sivri bir açıklama ile gündeme oturdu. ABD'de elektrikli araç üreten Tesla fabrikasında üretime başlayacağını açıklayan çılgın girişimci Musk, eğer birisi tutuklanacaksa bunun kendisi olması gerektiğini ifade etti.

ABD'nin Alameda şehrinde bulunan Tesla fabrikasında üretime başlayacaklarını açıklayan Musk, bu bilgiyi Twitter'daki hesabında paylaştı. Kanunlara aykırı olarak atılacak bu adım için tek suçlunun kendisi olduğunu belirten Musk, 'birisi tutuklanacaksa o ben olmalıyım' dedi.

Halen ABD'nin California bölgesinde fabrikalarda üretim yasağı bulunuyor. Konuyla ilgili olarak Tesla ve yetkililer arasında görüşmelerin sürdüğü de gelen haberler arasında yer alıyor. Öte yandan bu görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkması da bekleniyor.

Tesla fabrikasının açılmasıyla beraber sosyal mesafe ve hijyen konusunda bir dizi adımın da atılacağı belirtiliyor. Ancak bu önlemlerin virüsün yayılmasını engelleyip engellemeyeceği tam olarak bilinmiyor.

ABD'de oldukça popüler olan Tesla, otonom yani kendi kendine sürüş kabiliyetleri olan otomobiller üreten bir marka. Sadece yüzde 100 elektrikli otomobillere sahip olan markanın dünya çapında kullanıcıları bulunuyor. 

SONRAKİ HABER