Android’de virüs kabusu! Banka ve kripto para uygulamalarını hedef alıyor

Google Play mağazasında bulunan uygulamaları kopyalayarak kullanıcıların telefonlarındaki banka ve kripto para uygulamalarını hedef alan virüsün para transferi yapabildiği ortaya çıktı.

F5HABER F5HABER
Android’de virüs kabusu! Banka ve kripto para uygulamalarını hedef alıyor

Siber güvenlik ve kötü amaçlı yazılım üzerine araştırma şirketi olan Cyble tarafından yayınlanan bildiriye göre GodFather adlı kötü amaçlı yazılım, orijinali Google Play Store üzerinden yayınlanan MYT Müzik adlı uygulamayı kopyalayarak yeniden ortaya çıktı ve özellikle Türk kullanıcılar için tehdit oluşturmaya başladı. 

VİRÜS NASIL YAYILIYOR? 

Henüz yayılmasına sebep olan ana kaynağın belirlenemediğini bildiren uzmanlar, virüsün kendini gizlemek için kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilen uygulamaları taklit ederek fark edilmeden cihazda barınabildiğini ilettiler.

Son olarak 10 Milyondan fazla indirmeye sahip olan MYT Müzik adlı uygulamayı kopyalayarak kendini gizleyen kötü amaçlı yazılım, kullanıcının cihazına başarılı bir şekilde kurulduktan sonra SMS’ler, cihaz detayları, kurulan uygulamaların barındırdığı veriler ve telefon numaraları gibi bilgileri ele geçiriyor. Bunların yanı sıra, cihazın ekranını kontrol ederek bankalardan gelen aramaları yönlendirebiliyor ve kullanıcının haberi olmadan para transferleri yapabiliyor. Bu sebeple kullanıcıların kişisel bilgileri dışında banka hesapları gibi pek çok hayati verileri de kötü amaçlı yazılımın eline geçmiş oluyor. 

MYT MÜZİK VİRÜSLÜ MÜ?

Hayır, Google Play Store üzerinden indirmiş olduğunuz MYT Müzik adlı uygulama virüslü değildir. Sisteme herhangi bir yolla bulaşan virüs bu ve bunun gibi uygulamalara bulaşıp bilgilerinize erişmeye başlıyor.

SONRAKİ HABER