Kasım indirimlerinde şikayetler 50 bini aştı

Tüketicinin büyük ilgi gösterdiği Kasım indirimlerinde şikayetler 50 bini aştı. Kasım ayı boyunca yapılan indirim alışverişlerinde tüketiciler en çok nelerden şikayetçi oldu?

PARADURUMU PARADURUMU
Kasım indirimlerinde şikayetler 50 bini aştı

Kasım ayı boyunca devam eden indirimler sona erdi. İndirimlerden memnun olan tüketiciler kadar şikayet edenler de var. Çözüm platformu Şikayetvar, Kasım ayı özelinde e-ticaret, kargo ve pazaryeri sitelerine ait bilgilerini açıkladı. Verilere göre, bir önceki yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında e-ticaret sektörüyle ilgili şikayetler yüzde 36 arttı. Sadece bir ayda e-ticaret sektörüne 50 binin üzerinde şikayet geldi. 

ŞİKAYETLERİN ANCAK YÜZDE 15’Sİ ÇÖZÜLDÜ 

E-ticaret sektörüyle ilgili araştırma yapmak ve bilgi almak için 3 milyonunun üzerinde kişi platformu ziyaret etti. En çok şikayet edilen konuysa ürünlerin iptali, iadesi ve değişimiyle ilgili oldu. Kasım ayı boyunca e-ticaret sektörüyle ilgili gelen toplam 50 bin 206 şikayetin sadece yüzde 15’i çözüme kavuşturuldu. 

Tüketicilerin ve markaların yıl boyunca dört gözle beklediği “Efsane İndirimler” dönemi sona erdi. Bu yıl Kasım ayı boyunca devam eden indirimleri mercek altına alan çözüm platformu Şikayetvar, e-ticaret, pazaryeri ve kargo sektörleriyle ilgili verilerini açıkladı. 

ŞİKAYETLER GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 36 ARTTI 

Platformun paylaştığı verilere göre Kasım ayı boyunca e-ticaret sektörüyle ilgili toplam 50 bin 206 şikayet ulaştı. Şikayetlerin sadece yüzde 15’i çözüme kavuşturuldu. Şikayetler bir önceki yılın Kasım ayı ile kıyaslandığında yüzde 36 arttı.

 KARGO ŞİKAYETLERİ DE YÜZDE 70 ARTIŞ GÖSTERDİ 

Tüketicinin kargo sektörüyle ilgili yaptığı şikayetlerde de yoğun artış yaşandı. Kargo sektörüne Kasım ayında toplam 33 bin 308 şikayet geldi. Geçen yıl Kasım ayı ile kıyaslandığında şikayetler yüzde 70 arttı. 33 bin 308 şikayetin yüzde 19’u platform aracılığıyla çözüldü. Kargo sektörünü ziyaret edenlerin oranlarında da bir artış gerçekleşti. Geçen yılın Kasım ayında 532 bin 423 olan ziyaret sayısı bu yıl yüzde 9’luk artışla 532 bin 423 oldu. 

PAZARYERİ SİTELERİNİ ZİYARET ORANI YÜZDE 10 ARTTI 

Pazaryeri siteleri kategorisi özelinde mercek altına alınan 3 ayda toplam 50 bin 52 şikayet yapıldı ve 6 bin 366’sı çözüme kavuştu. Geçen yılın Eylül-Ekim ve Kasım ayında sektörle ilgili 1 milyon 597 bin 254 kişi platformu ziyaret ederken 2022’nin aynı döneminde ziyaret oranı yüzde 10’luk bir artışla 1 milyon 755 bin 740’a ulaştı. 

EN ÇOK NELER ŞİKAYET EDİLDİ? 

Verilere göre tüketiciler e-ticaret ve pazaryeri siteleriyle ilgili en çok iptal, iade ve değişim konularıyla ilgili şikayette bulundu. Fiyat ve ödeme en çok şikayet edilen ikinci konu olurken gönderilen ürünün kalitesizliği üçüncü sırada yer aldı. Kargo sektörüyle ilgili en çok şikayet edilen konu ürünlerin geç teslimatı olurken, ürünün adrese ulaşmaması ve personel davranışı şikayet edilen diğer konular arasında yer aldı.

 

           

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER