için kaldı

Çete liderinin lüks hayatı ortaya çıktı: Mizansen gözaltı, Çırağanda evlilik teklifi ve lüks yat eğlencesi

Vatandaşların devre mülklerini yüksek fiyata satma vaadiyle kandırarak milyonlarca liralık vurgun yapan çeteye operasyon düzenlendi. 26 kişinin gözaltına alınırken aralarında çete lider R.T’nin de yer aldığı öğrenildi. Adliyeye sevk edilen çetenin lideri R.T’nin lüks içinde bir hayat sürdüğü ortaya çıktı. Örgüt üyelerine motivasyon için lüks yatlarda eğlence düzenleyen R.T'nin videoları da sosyal medya hesabından paylaştığı tespit edildi. İşte haberin detayları...

VATAN VATAN
Çete liderinin lüks hayatı ortaya çıktı: Mizansen gözaltı, Çırağanda evlilik teklifi ve lüks yat eğlencesi

Devre mülkleri yüksek bedellerde yabancılara satılacağını vaat ederek vatandaşları dolandıran ve milyonlarca liralık vurgun yapan çeteye operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan çete liderinin R.T.'nin lüks içinde bir hayat sürdüğü ortaya çıktı.

26 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, ÇETE LİDERİ DE YAKALANDI

Alınan bilgiye göre, Yalova merkezli operasyonda devre mülk sahiplerini hedef alan çeteye büyük darbe indirildi. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 26 kişinin içinde çete lider R.T’nin yer aldığı öğrenildi.

Çete liderinin lüks hayatı ortaya çıktı: Mizansen gözaltı, Çırağanda evlilik teklifi ve lüks yat eğlencesi - Resim : 1

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, devre mülk sahipleri ile irtibata geçip, 'yüksek kazanç' vaadi ile kandırıp, ofislerine gelen kişilerin mobil bankacılık uygulamasını kullanarak kredi çeken, ardından bunları başka hesaplara aktararak dolandırıcılık yapan suç örgütüne yönelik çalışma başlattı.

Çete liderinin lüks hayatı ortaya çıktı: Mizansen gözaltı, Çırağanda evlilik teklifi ve lüks yat eğlencesi - Resim : 2

2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından polis, 1 Aralık'ta düzenlediği operasyonla 26 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; 32 cep telefonu, 37 sim kart, 5 flash bellek, 1 hafıza kartı, 3 laptop, 1 tablet, 2 pos makinesi, mağdurlara ait çok sayıda tapu senedi, ikiz sözleşme, noter belgeleri, 6 tabanca, 14 mermi, 1 av tüfeği ve 25 fişek ele geçirildi.

ÇIRAĞAN SARAYI'NDA EVLİLİK TEKLİFİ

Devre mülk sahiplerinin bilgilerini çalan daha sonra özelikle yaşlıları hedefine alan çetenin bugüne kadar milyonlarca liralık vurgun yaptığı tahmin ediliyor. Çete Lideri R.T lüks içindeki yaşamını sosyal medyada gözler önüne seriyor.

Çete liderinin lüks hayatı ortaya çıktı: Mizansen gözaltı, Çırağanda evlilik teklifi ve lüks yat eğlencesi - Resim : 3

Görüntülerde R.T’nin özellikle kız arkadaşını Yalova'dan alarak helikopterler Çırağan Saray’ına götürmesi ve burada evlenme teklif ettiği anlar sosyal medyada dikkati çekiyor.

Çete liderinin lüks hayatı ortaya çıktı: Mizansen gözaltı, Çırağanda evlilik teklifi ve lüks yat eğlencesi - Resim : 4

EMLAK FİRMASI KURMUŞLAR

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; soruşturma aşamasında 64 mağdura ulaşıldığı, örgütün bu kişileri 9 milyon TL dolandırıldığının tespit edildiği kaydedildi. Genişletilerek yürütülen soruşturma kapsamında, suç örgütü liderinin örgüt üyesi bir kişi üzerinden emlak firması kurduğu belirlendi. Bu firma üzerinden dolandırıcılık yaptığı tespit edilen şüphelilerin, mağdurlardan elde ettikleri gelirleri paylaştığı da aktarıldı.

Çete liderinin lüks hayatı ortaya çıktı: Mizansen gözaltı, Çırağanda evlilik teklifi ve lüks yat eğlencesi - Resim : 5

MOTİVASYON İÇİN LÜKS YATLARDA EĞLENCE

Örgüt üyelerinin motivasyonunu arttırmak için lüks yatlarda eğlence tertip edildiği ve örgütün Ankara'dan Yalova'ya getirilen ve çok sayıda suç kaydı bulunan bir grup tarafından korunduğu da belirtildi. Açıklamada, mağdurların çoğunun emekli ve yaşlı insanlar olduğu kaydedildi.

Çete liderinin lüks hayatı ortaya çıktı: Mizansen gözaltı, Çırağanda evlilik teklifi ve lüks yat eğlencesi - Resim : 6

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve çete lideri olduğu değerlendirilen Ramazan T.'nin sosyal medya hesaplarından paylaştığı görsellerdeki lüks yaşamı dikkat çekti. Kız arkadaşıyla helikoptere binen Ramazan T.'nin Çırağan Sarayı'nda da evlilik teklif ettiği görüldü. Ramazan T.nin, mizansen olarak gözaltına alındığı ve gece kulübünde dans ettiği videoları da sosyal medya hesabından paylaştığı tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 26 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER