Güne Başlarken | 10 Haziran 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

POSTA POSTA
Güne Başlarken | 10 Haziran 2022

Güne Başlarken | 10 Haziran 2022 - Resim : 1

Sen uyurken neler oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yunanistan’ı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz. Türkiye, Ege’deki haklarından vazgeçmeyeceği gibi adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendisine tanıdığı yetkileri gerektiğinde kullanmaktan da geri durmayacaktır” dedi.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde kayıp olan İlknur Kuloğlu (41), jandarma ekiplerinin arama çalışmaları sonucunda Şerbetli köyünde sağ olarak bulundu. Boşanma aşamasındaki eşi Şerbetli köyü muhtarı İlker Mustafa Kuloğlu (51) ise halen aranıyor.

İstanbul Arnavutköy’de bir binanın çatısında çıkan yangında can pazarı yaşandı. Bina sakinleri binaya dolan duman nedeniyle dışarı çıkamadı. Evlerinin balkonuna çıkan bina sakinlerinden bazıları balkondan atlamaya çalıştı, bazıları ise kucaklarına aldıkları bebeklerini sokakta yardım için bekleyen komşularına atmaya çalıştı. Tüm bu girişimlerden vazgeçen ve dehşeti yaşayan bina sakinleri itfaiye ekiplerinin çabasıyla binadan tahliye edildi.

BDDK tarafından yapılan son dakika açıklamasında 'Limiti 25 bin Türk lirasının altında olan kredi kartlarının asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde 20'si, 25 bin liranın üstünde olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde 40'ı olarak belirlenmesine karar verilmiştir.' denildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı vatandaşların tasarruflarını Türk lirasından değerlendirilmesinin teşviki ve yatırımcı tabanının genişletilmesi için Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi (GES) çıkarılacağını ve talep toplama işlemlerinin 15 Haziran'dan itibaren gerçekleştirileceğini açıkladı.

Güne Dair Notlar

  • 10 Haziran günü saat 7.35'te dolar 17,23 TL, euro ise 18,37 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Güne Başlarken | 10 Haziran 2022 - Resim : 2

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Yerli Dizi: Arka Sokaklar, STAR TV: 20.00 Yerli Dizi: Kaderimin Oyunu, ATV: 20.00 Yerli Dizi: Yalnız Kurt

SHOW TV: 20.00 Sinema: Tünel, TRT 1: 20.00 Yerli Dizi: Kasaba Doktoru

Güne Başlarken | 10 Haziran 2022 - Resim : 3

Akşama ne yesek?

  • TARHANA ÇORBASI
  • FIRINDA SUCUKLU KURU FASULYE
  • TEL ŞEHRİYELİ PİLAV
  • ÇİLEK SOSLU İRMİKLİ SÜTLÜ TATLI

Tarifler için tıklayın!

Güne Başlarken | 10 Haziran 2022 - Resim : 4

Günlük burç yorumları

KOÇ: Her şeyi bu kadar irdelemeseniz, yaşam daha güzel olacak. Herkes, herkesten borç isteyebilir. Ekonomik sorunu olan bir arkadaşınızın isteği sizi üzüyor. Kıskanç olmayan insan yok gibidir. Sizinki de biraz aşırıya kaçıyor.

BOĞA: Karşıdan birbirinizi görüp de, hiç konuşmadığınız biriyle tanışıp, iyi dostluk temelleri atabilirsiniz. Çünkü çok fazla ortak yönünüzü keşfedeceksiniz. Sevdiğinizden, geleceğe sağlam basan kararlı adımlar bekliyorsunuz.

İKİZLER: Kafanızı hangi konu etkiledi ise, sizin için günün konusu bu oluyor. Bazen, başlangıcının ve sonucunun ne olacağını bile bilemiyorsunuz. Duygusal olarak çok hızlı bir şekilde değişiyorsunuz. Rutin bir yaşam size göre değil.

YENGEÇ: Bugün enerjiniz yüksek olmasına rağmen yapmanız gereken işlerinizi yapmıyorsunuz. Bir arkadaş davetine katılabilirsiniz. Üzerinizde hissettiğiniz garip yorgunluk nedeniyle herkesten uzak kalmak istiyorsunuz.

ASLAN: Yakın çevrenizle aranızdaki, bir türlü anlaşamadığınız mülk konusunda, çok fazla söz sarf etmeyin. Yanlış anlaşılabilir. Eğer biraz göreceli düşünürseniz, sevdiğiniz insana hak vereceksiniz.

BAŞAK: İçeriğini iyice bildiğiniz konularda kimseye söz hakkı vermiyorsunuz. Hatta, sözünüzü kesenlere kızıyorsunuz. Biraz daha toleranslı olun. Hâlâ bazı konulara şüphe ile yaklaşmanız doğru bir hareket tarzı değil.

TERAZİ: Hareketli bir sosyal yaşam içinde olduğunuz için, sadece size ait olan zamanlarda kısa sürede sıkılıyorsunuz. Sizinle uzun süredir bir arada olan yakın dostlarınızla hoş saatler geçirebilirsiniz.

AKREP: Aile büyüklerinizin yanında olmayı çok istiyordunuz. Fakat, bu ortamda bile, işinizle ilgili sorunlarınızı düşünüyorsunuz. Her şeyi zamana bırakın. Sevdiğiniz insanın size olan bağlılığını görmelisiniz.

YAY: Bugün, tam istediğiniz gibi hareketli ve insanlarla bir arada, keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Yeni kişilerle tanışma fırsatınız olabilir. Eşinizin size olan düşkünlüğünden kaynaklanan uyarılarına kulak verin.

OĞLAK: Bugün kafanızın bir köşesi, işinizde sizi fazla rahatsız eden probleminizle meşgul. Çok yakın arkadaşınızı yaşamdan uzaklaştıran duygusal sorunların sizi de yakından ilgilendirmesi kafanızı oyalıyor.

KOVA: Bir arkadaşınıza görüşmek üzere verdiğiniz sözü unutmayın. Çünkü, insanlar sizin sıcakkanlı davranışlarınızdan etkilenerek, gerçekten bir arada olmak istiyorlar. Aslında tutucu bir kişiliğiniz yok ama bugün gerginsiniz.

BALIK: Yakın dostlarınızla bir arada hoş saatler geçirirken, sizi sıkan konuları unutmak için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Gönlünüzce eğlenin. Yakın akraba çevrelerinde basit çekişmelerden dolayı dedikodu eksik olmaz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER