Severodonetsk'te şiddetli çatışmalar sürüyor

Ukrayna'nın doğusundaki Severodonetsk'te şiddetli çatışmalar sürüyor. Luhansk Valisi, Ukrayna'nın kentteki sanayi bölgesinin kontrolünü elinde tuttuğunu açıkladı. Ülkenin batısındaki Çortkiv kentine yönelik füze saldırısında 22 kişi yaralandı.

GASTE24 GASTE24
Severodonetsk'te şiddetli çatışmalar sürüyor

Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki Severodonetsk kentine odaklandı. Luhansk Valisi Serhiy Hayday, kentte şiddetli çatışmaların sürdüğünü belirtti. Ukrayna güçleri, sanayi bölgesinin kontrolünü elinde tutuyor.

Şehirdeki Azot kimya fabrikasının altındaki sığınaklarda yaklaşık 800 sivil bulunuyor.

Luhansk Valisi, Rus güçlerin bölgede lav silahı kullandığını da öne sürdü.
Saldırılar sonucu, sivil yerleşimlerde hasar meydana geldiğini, can kayıpları olduğunu ifade etti.

Ülkenin batısındaki Ternopil bölgesindeki Çortkiv kenti füze saldırısının hedefi oldu. Askeri bir tesis kısmen yıkıldı, 22 kişi yaralandı. Rusya Savunma Bakanlığı, Batı ülkelerinin Ukrayna'ya sağladığı tanksavar ve uçaksavar füze sistemlerinin bulunduğu deponun imha edildiğini duyurdu.

Savaşta kayıplar artıyor

Ukrayna'ya ait 3 savaş uçağının düşürüldüğünü de açıkladı. Savaş, 3 buçuk ayı aşkın süredir devam ederken kayıplar da artıyor. Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Oleksiy Arestoviç, günde 200 ila 300 askerin öldüğünü açıkladı.

Binlerce Ukrayna askeri de yaralandı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Kiev'de bir hastanede tedavi gören yaralı askerleri ziyaret etti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'nın kayıplarına ilişkin güncel verileri paylaştı. 32 bin 150 Rus askerin öldürüldüğü, Rus ordusuna ait bin 430 tank, 212 uçak ve 178 helikopterin imha edildiği bilgisi verildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER