Peugeot CEO’su Linda Jackson’la İstanbul’da görüştük... Türkiye rekoru için kadın dayanışması

Altı yıl süren Citroen Global CEO’luğu görevinde elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkatleri çeken Linda Jackson, Peugeot Global CEO’luğu görevine başladığı 2021 yılından sonra ilk kez Türkiye’yi ziyaret etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Peugeot CEO’su Linda Jackson’la İstanbul’da görüştük... Türkiye rekoru için kadın dayanışması

Jackson’a ziyaretinde, 5 yıldır Peugeot Türkiye’nin Genel Müdürlüğünü yürüten İbrahim Anaç’ın yurtdışına transfer olmasının ardından boşalan koltuğa gelen Gülin Reyhanoğlu eşlik etti. Markanın davetiyle İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında bir araya geldiğimiz iki kadın yönetici, Peugeot markasının Türkiye’deki satış hedefleri için oldukça iddialı hedefler koydu.

HEDEF 57 BİN

Peugeot markasının Türkiye satışlarını bir yıl içerisinde neredeyse iki katına çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Jackson, “Türkiye’de şu an itibarıyla yüzde 4 pazar payımız var. Orta vadede bu yüzde 4’lük pazar payını yüzde 8’e çıkarmayı planlıyoruz. Önümüzdeki sene Peugeot markası olarak Türkiye’de 57 bin adetlik bir satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu markamız adına Türkiye için bir rekor olacak. Şu anda gelecek sene tüm pazarın boyutunu bilmiyoruz ama 780 bin adetle kapanacağı varsayımıyla hareket edersek markamız için yüzde 7.3’lük bir pazar payı anlamına geliyor. Yani yüzde 8’e doğru giden yolda, yolumuzda ilerliyoruz. Yüzde 8’e ulaşma konusunda hafif ticari araçların çok büyük rolü olacak. Öte yandan, C segmentindeki 308 ile yakında satışa sunulacak 408 de önemli katkılar verecek” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER