için kaldı

Skandal görüntüler infial yaratmıştı... Süt banyosundan tazminat kazandı

Süt toplama merkezinde bulunan kazanda süt banyosu yaptığı suçlamasıyla 6 gün cezaevinde kalan Emre Sayar, beraat edince tazminat davası açtı. Mahkeme Sayar’ı haklı bularak kendisine toplam 1150 lira tazminat ödenmesine hükmetti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Skandal görüntüler infial yaratmıştı... Süt banyosundan tazminat kazandı

KONYA’da süt toplama merkezindeki işçilerden Emre Sayar’ın temizlik kazanında süt banyosu yaptığı ana ait görüntüler, 6 Kasım 2020’de sosyal medyada paylaşıldı. Sayar’ın iş arkadaşı Uğur Turgut’un paylaştığı görüntülere tepki yağdı. Firmanın süt toplama merkezine giden Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ergin ve beraberindeki ekip, işyerini denetledi. Denetimlerin ardından işyerindeki ürünler imha edildi.

Ayrıca işletme onay belgesi iptal edilen firma, faaliyetlerden menedildi ve mühürlenip kapatıldı. Soruşturmayla ilgili gözaltına alınan Emre Sayar ve Uğur Turgut, 7 Kasım 2020’de tutuklandı. Sayar ve Uğur, 12 Kasım’da avukatları aracılığıyla üst mahkemeye itiraz etti. Daha sonra Sayar ve Uğur tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Tutuksuz yargılanan 2 firma çalışanı için 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Konya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, savcı; sanıkların dezenfektan teknesine sıcak su ve biraz da süt artığı koyarak, iç çamaşırlarıyla banyo yaptığı görüntülerin sosyal medyadan yayınladığını belirtti. Savcı mütalaasında, tekne içerisindeki maddenin süt olmadığı kaydedilerek, videonun ardından teknede bulunan çoğunluğu sıcak su olmak üzere süt artığının imha edildiğinin tespit edildiği anlatıldı. Mahkeme heyeti, 21 Ekim 2021’de yapılan duruşmada sanıklar Emre Sayar ve Uğur Turgut’un beraatına karar verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER