Bakan Güler: Şehitlerimizin kanı yerde bırakılmadı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 2 gün önce Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerleri hatırlatarak, "Şehitlerimizin kanı yerde bırakılmadı, bırakılmıyor. Kahraman silah arkadaşları intikamını aldı, almaya devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Güler: Şehitlerimizin kanı yerde bırakılmadı

Bakan Güler, '15'inci Dönem Özel Kuvvetler Komutanlığı İhtisas Kursu Mezuniyet Töreni'ne katıldı. 240 personelin mezun olduğu törende, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da hazır bulundu. Güler, zorlu eğitimleri başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan Bordo Berelileri kutladı. Güvenlik, enerji ve gıda krizinin bütün dünyayı etkilediğini; küresel barış, istikrar ve refahı tehdit ettiğini belirten Güler, "Böylesine hassas bir dönemde ülkemizin hak ve menfaatlerinin korunması öncelikli görevimizdir. Bunun için her alanda olduğu gibi askeri açıdan da güçlü olmak zorundayız. Gelişen teknolojinin etkisiyle hızla değişen muharebe ortamı; güçlü bir kara, deniz ve hava kuvvetlerine sahip olmanın yanı sıra Özel Kuvvetler gibi kritik ve asimetrik görevleri icra edebilecek bir gücün varlığını da gerekli kılmaktadır. Özel Kuvvetler Komutanlığımız da ordumuzun vazgeçilmez bir kuvvet çarpanı olarak gücüne güç katmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin (TSK) en seçkin birliği olan ve gözünü budaktan sakınmayan Bordo Berelilerimiz; köklü geçmişi, üstün nitelikleri, yiğit ve savaşçı karakterleri ile dünyadaki emsalleri arasında büyük bir itibara sahiptir" diye konuştu.

'ÖZEL KUVVETLERİMİZİN PAYI BÜYÜK OLMUŞTUR'

Özel Kuvvetlerin, TSK'nın yurt içi ve sınır ötesinde terörle mücadele harekatlarında elde ettiği başarılarda kritik rol üstlendiğine işaret eden Güler, şöyle konuştu:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER