Tekirdağ'da 'Lavanta Günleri'

Tekirdağ'da 2 gün sürecek 'Lavanta Günleri' başlarken, Vali Aziz Yıldırım, herkesi etkinliğe katılmaya davet ettiklerini söyledi.

Tekirdağ'da 'Lavanta Günleri' - Sayfa 1

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen 2 günlük 'Lavanta Günleri' başladı. Mor tarlalardaki etkinliğe ilk gün Vali Aziz Yıldırım, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç ile kent sakinleri katıldı. Halk oyunları gösterilerinin yapıldığı etkinlikte, mor tarlalarda fotoğraf çektirildi. 

112
Tekirdağ'da 'Lavanta Günleri' - Sayfa 2

Vali Aziz Yıldırım, lavantanın son yıllarda ülkede ekim alanlarının genişlediğini belirterek, "Aynı zamanda aromatik bir bitki. Yine bütün dünyada tıbbi ve aromatik bitkilerin özellikle bu pandemi döneminde çok fazla revaçta olduğunu, müşteri bulduğunu biliyoruz hepimiz ama tabi ki lavanta bizim geleneksel bitkilerimizden bir tanesi. 

212
Tekirdağ'da 'Lavanta Günleri' - Sayfa 3

Lavanta kokusu her zaman evlerde tercih edilen bir kokuydu. İlimizde aslına bakarsanız çok geniş alanlarda lavanta dikiliyor, ekiliyor ve bundan faydalanılıyor. 

312
Tekirdağ'da 'Lavanta Günleri' - Sayfa 4

Bunu yeterince tanıtmadığımızı düşünmüştük sonrasında bu tarz bir etkinlik yaptık. 

412