Taksim Camii'nin motosikletli imamı

Taksim Camii'nde imam olarak görev yapan Abdullah Özkan, motosiklet aşkıyla cemaati şaşırtırken gençlerin ilgi odağı oluyor.

Taksim Camii'nin motosikletli imamı - Sayfa 1

Abdullah Özkan 32 yaşında. Kurra hafız olan genç imam Taksim Camii`ne bir ay önce imam olarak atandı. Daha önce görev yeri Bezm-i Alem Valide Sultan Camii`ydi. İmam Özkan Kasımpaşa`daki evinden yeni atandığı Taksim Camii`ne de motosikletiyle gidiyor.
 

Taksim Camii'nin motosikletli imamı - Sayfa 2

Özkan, motosiklet tutkusunun nereden geldiğini ve cemaatin "motosikletli imam" görünce nasıl tepki verdiklerini anlattı.
 

Taksim Camii'nin motosikletli imamı - Sayfa 3

Taksim gibi sembolik bir camiye imam olarak atanmaktan mutluluk duyduğunu ve haberini aldığında çok heyecanlandığını ifade eden Abdullah Özkan, "Atandığımı duyunca biraz da şaşırdım, beklemiyordum. Taksim Camii`nin ilk imamı olmak da gurur verici. Taksim Camii hayallerimin camisiydi." dedi.
 

Taksim Camii'nin motosikletli imamı - Sayfa 4

"Yurt içi ve yurt dışından birçok kişi camiyi ziyaret ediyor"
Taksim Cami`nin bir külliye gibi inşa edildiğini anlatan Özkan, şöyle devam etti: "Toplumun her kesimine hitap edecek alanları olan böyle bir camiye atanmış olmak beni derinden heyecanlandırıyor. Burada birçok hizmet alanı mevcut. Taksim Camii`nde farklı projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Burası Türk İslam sanatlarının icra edilmesi noktasında bir merkez olacak. Cami açıldığından beri vatandaşların da camiye yoğun ilgisi var. Hem vakit namazlarında hem de cuma namazlarında büyük yoğunluk yaşıyoruz. Yurt içi ve yurt dışından birçok kişi camiyi ziyaret ediyor. Yurt dışından sadece bu camiyi ve Ayasofya-i Kebir Camii`ni görmeye gelenler oluyor. Ayrıca camimizde 2 rehber gelenlere rehberlik yapıp yönlendirme yapıyor."