Sümela'dan çok daha eski! Havadan böyle görüntülendi

Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Altındere Vadisi sınırları içerisinde yer alan Vazelon Manastırı Sümela Manastırı'ndan çok daha önce inşa edilmesine rağmen onun kadar tanınmıyor.<br />

Sümela'dan çok daha eski! Havadan böyle görüntülendi - Sayfa 1

Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Altındere Vadisi sınırları içerisinde yer alan Vazelon Manastırı Sümela Manastırı'ndan çok daha önce inşa edilmesine rağmen onun kadar tanınmıyor.

115
Sümela'dan çok daha eski! Havadan böyle görüntülendi - Sayfa 2

Yaklaşık 100 yıldır kaderine terk edilen manastırın bugünkü görünümünde sadece yapı kalıntılarına rastlanıyor. Birinci katına merdivenle çıkılan ve buradan da küçük bir hole ulaşılan manastır için Maçka Belediyesi tarafından bir çalışma başlatıldı.

215
Sümela'dan çok daha eski! Havadan böyle görüntülendi - Sayfa 3

Restore edilerek turizme kazandırılacağı günü bekleyen manastır için Kültür ve Turizm Bakanlığı bir proje çalışması başlatılırken, manastır için 2019 yılında ihale sürecine girileceği belirtiliyor.

315
Sümela'dan çok daha eski! Havadan böyle görüntülendi - Sayfa 4

Muhteşem doğa manzarasının tam ortasında yer alan Vazelon Manastırı’nın havadan çekilen görüntülerde kaderine terk edilmiş durumu gözler önüne serilirken, manastır zaman zaman definecilerin hışmına uğramaktan kurtulamamış.

415