Su altındaki şehir Halfeti İtalya'da tanıtılıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerin turizmdeki potansiyelini harekete geçirmek için Halfeti'de çekilen su altı fotoğrafları, Mezopotamya markasıyla İtalya'da sergileniyor

Su altındaki şehir Halfeti İtalya'da tanıtılıyor - Sayfa 1

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından hazırlanan proje kapsamında, Tunç Emre Karakoyunlu, Yavuz Pilevneli ve Mehmet Öztabak başta olmak üzere çok sayıda su altı fotoğrafçısı, bölge turizmine katkı sağlamak için Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine davet edildi.

115
Su altındaki şehir Halfeti İtalya'da tanıtılıyor - Sayfa 2

AA'nın haberine göre Atatürk ve Birecik barajlarının yapılmasıyla su altında kalan eski Halfeti'yi görüntülemek için dalış yapan fotoğrafçılar, mavilikler arasındaki mezar taşlarını, kuyuları, evleri ve ağaçları fotoğrafladı.

215
Su altındaki şehir Halfeti İtalya'da tanıtılıyor - Sayfa 3

İtalya'da dün, Mezopotamya adıyla açılan sergide sanatseverlerin beğenisine sunulan su altı fotoğraflarıyla bölgenin tanıtımı amaçlanıyor.

315
Su altındaki şehir Halfeti İtalya'da tanıtılıyor - Sayfa 4

İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda kalkınma ajansları iş birliği ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 9 ili Mezopotamya markası adı altında tanıtmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

415