için kaldı

Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye büyük çalım

Trabzonspor'dan ezeli rakibi Fenerbahçe'ye büyük çalım. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da radarında olan Gençlerbirliği altyapısında yetişen genç futbolcu Berat Özdemir, Trabzonspor ile anlaşma sağladı.

F5HABER F5HABER
Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye büyük çalım

Ara transfer döneminin ilk bombasının Trabzonspor patlattı.

Bordo-mavili kulüp 22 yaşındaki genç futbolcu ve kulübüyle her konuda anlaşmaya vardı. Berat Özdemir transferinin kısa süre içinde açıklanması bekleniyor.

Gençlerbirliği altyapısında yetişen Berat Özdemir bu sezon ligde 13 maça çıkıp 3 gol kaydetti.

Gençlerbirliği bu transferden 2.5 milyon euro bonservis ve sonraki satıştan %20 pay alacak.

Trabzonspor'dan Berat Özdemir açıklaması

Trabzonspor'dan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: 

"Profesyonel futbolcu Berat Ayberk Özdemir'in kulübümüze transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; Gençlerbirliği Spor Kulübü'ne sözleşme fesih bedeli olarak, 2.500.000.-EUR ödenecektir.

Ayrıca, Gençlerbirliği Spor Kulübü'ne; Futbolcunun bir başka kulübe transfer olması durumunda elde edilen transfer bedelinin, Gençlerbirliği Spor Kulübü'ne ödenecek tutardan sonra kalan kısmın %20'si ödenecektir."

Trabzonspor, 22 yaşındaki orta saha oyuncusu ile 4.5 yıllık anlaşmaya varıldığını duyurdu. Oyuncuya ödenecek rakamlar ise şöyle: 

2020/21 futbol sezonu için 2.500.000.-TL garanti ücret,
2021/22 futbol sezonu için 5.000.000.-TL garanti ücret ödenecektir.
2022/23 ve sonraki sezonlar için oyuncuya, bir önceki sezon aldığı garanti ücrete (TÜFE+ÜFE)/2 oranında artış yapılarak ödenecektir.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY'IN DA GÜNDEMİNDEYDİ

Sezon başında da Trabzonspor'un transfer listesinde yer alan ve Karadeniz ekibinde oynamak istediğini dile getiren Berat Özdemir'in hayali gerçekleşti. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da gündemine gelen genç oyuncunun Trabzonspor formasını giyme isteğinin de transferin tamamlanmasında önemli rol oynadığı kaydedildi.

SONRAKİ HABER