Trabzonspor Enis Destan ayrılığını resmen açıkladı

Süper Lig ekibi Trabzonspor futbolcusu Enis Destan’ın Polonya ekibi Warta Poznan’a kiralandığını açıkladı. Bordo-mavili ekip kiralama bedelini de duyurdu.

F5HABER F5HABER
Trabzonspor Enis Destan ayrılığını resmen açıkladı

Trabzonspor'un genç oyuncusu Enis Destan'ın yeni takımı belli oldu.

Geçtiğimiz sezon Altınordu'dan transfer edilen ve forma şansı bulmakta zorlanan Enis Destan, Polonya takımı Warta Poznan'a kiralık olarak transfer oldu.

Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın tecrübe kazanması için takımdan kiralık olarak ayrılmasına izin verdiği Enis Destan'ın yeni adresi Polonya oldu.

Bordo-Mavililer, Enis Destan'ın 75 bin euro karşılığında Warta Poznan'a kiralandığını KAP'a bildirdi.

Trabzonspor'un KAP bildirimi;

"Enis Destan'ın Warta Poznan Kulübüne geçici transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır."

20 yaşındaki forvet oyuncusu 75 bin Euro bedel karşılığında kiralandı.  

Trabzonspor Enis Destan ayrılığını resmen açıkladı - Resim : 1

ENİS DESTAN KİMDİR? 

15 Haziran 2002'de İzmir/Konak'ta dünyaya gelen Enis, 2012 yılında Fikri Altay Spor'da futbola başladı, 2013'te Altınordu Akademisi'ne katıldı. 2013/2019 yılları arasında ALFA'da (Altınordu Futbol Akademisi) boy gösteren Enis, sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı ve İzmir ekibinde profesyonel oldu.

2019/2020'de A takım formasını 1 kez giyen 18 yaşındaki forvet oyuncusu, 2020/2021'de ise takımın gol yükünü çekti. Çıktığı 30 resmi maçta 14 gol atmayı başaran Enis, 3 de asist yaptı.

Altınordu formasıyla 46 maça çıkan Enis, 16 gol, 3 asistle skora katkı sağladı.

Geçtiğimiz sezon sergilediği performansla adından söz ettiren ve ismi Avrupa kulüpleriyle anılan Enis, Şenol Güneş'in de dikkatini çekti. Genç forvet Letonya maçı kadrosuna dahil edildi. İlk ay-yıldız heyecanını Ümit Milli Takım'a seçilerek yaşayan Enis, öncelikli hedefinin kendisi gibi Altınordu'dan yetişip şu an İngiltere'de Leicester City forması giyen Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü gibi Avrupa'da futbol oynamak olduğunu açıklamıştı.

SONRAKİ HABER