Tahkim Kurulu'ndan Abdullah Avcı Kararı: Beşiktaş 17 milyon TL tazminat ödeyecek

Tahkim Kurulu, Beşiktaş'ın teknik direktör Abdullah Avcı'ya 17 milyon 130 bin TL fesih tazminatı ödemesine karar verdi.

F5HABER F5HABER
Tahkim Kurulu'ndan Abdullah Avcı Kararı: Beşiktaş 17 milyon TL tazminat ödeyecek

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Beşiktaş'ın itirazlarını reddetti ve Abdullah Avcı'ya 17 milyon 130 bin TL ödenmesine karar verdi. TFF'nin internet sitesindeki açıklamada, "Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) kararının fesih tazminatı tutarı yönünden karşı oy yazısında belirtilen 210.000 TL'nin mahsup edilmesi neticesinde; 17.130.000 TL olarak düzeltilerek onanmasına,

- Davalının diğer itirazlarının reddine,

- Yargılama gideri, vekalet ücreti ve diğer hususların gerekçeli kararda belirtilmesine, oybirliği ile karar verilmiştir" denildi.

Siyah-Beyazlı kulüp daha önce verilen mahkeme kararı ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı. 

"Şirketimize bugün tebliğ edilen Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Kararı'na göre, Futbol A Takımımız eski Teknik Direktörü Sn. Abdullah Mucip Avcı tarafından açılan feshin haksızlılığının tespiti ve mahrum kaldığı fesih tazminatı ile yargılama giderinin Şirketimizden tahsili konusunda, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından; yapılan feshin haksızlılığının tespitine, dava kabulu ile 17.340.000 TL fesih tazminatının fesih tarihi olan 29.01.2020 tarihinden itibaren fiili ödeme tarihine kadar işleyecek yasal faiziyle birlikte davalıdan (Şirketimiz) alınarak davacıya verilmesine ve 520.200 TL yargılama giderinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine Tahkim Kurulu'na müracaat yolu açık olmak üzere karar verilmiştir."

Siyah-Beyazlılar, Fikret Orman başkanlığında, 3 Temmuz 2019 tarihinde Abdullah Avcı ile anlaşarak, takımın başına geçirmişti. Yapılan anlaşmaya göre; Avcı her yıl için 12 Milyon TL alacaktı. Ayrıca şampiyonluk için 400.000 euro prim de bulunuyordu. Beşiktaş'tan 6 milyon TL alan Avcı, kalan 30 milyon TL için kulübü mahkemeye vermişti. Avcı'nın sözleşmesinde; "Kulüp tarafından işine son verilmesi halinde tazminat yükümlülüğü FIFA talimatlarına göre belirlenir." ifadeleri bulunuyor. Avcı da bu talimata dayanarak Beşiktaş'tan 2.5 yıllık hak talebinde bulunuyor.

Ahmet Nur Çebi, sık sık gündeme gelen tazminat konusuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vazgeçmesini bekliyoruz. İş bulana kadar olan kısmı ödeme mükellefiyetimiz var" demişti. 

SONRAKİ HABER