için kaldı

Şenol Güneş: Ozan Kabak'ın bir sıkıntısı var

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Norveç maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kıran kırana bir mücadele olacağını vurgulayan Güneş, ''Hollanda maçı ne kadar önemliyse, bu maç da aynı şekilde önemli olacak." dedi. Savunma hattıyla ilgili de konuşan tecrübeli hoca, Merih Demiral'ın sahada olmayacağını, Ozan Kabak'ın bir rahatsızlığının olduğunu belirtti.

F5HABER F5HABER
Şenol Güneş: Ozan Kabak'ın bir sıkıntısı var

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu’nda yarın Norveç ile İspanya’da karşılaşacak A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Şenol Güneş, çekişmeli bir müsabaka olacağını söyledi. Tecrübeli teknik adam, maçın yapılacağı Malaga’daki La Rosaleda Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İstanbul ile Malaga’daki hava şartlarının birbirine zıt olduğunu aktaran Güneş, "Gruptaki ikinci maçımızı Norveç’le Malaga’da oynayacağız. Bizim için İstanbul’daki maçtan sonra buraya gelmek, iklim olarak farklı bir dünyaya gelmek gibi oldu. İnsanlar plajlarda, denizde tatil yapıyor. Bir gün önce de Atatürk Olimpiyat Stadı’nda kar yağıyordu." diye konuştu.

''Kıran kırana bir maç olacak''

Norveç’in güçlü bir takım olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Norveç’in son yıllarda yükselen bir değeri var. Genç, yetenekli, dünya çapında oyuncuları var. Takım oyununu iyi oynuyorlar, fizik gücünü iyi kullanıyorlar. Hücumdaki oyuncularının bireysel özellikleriyle sonuç alabilecek bir takım. Kıran kırana bir maç olacak. Hollanda maçı ne kadar önemliyse, bu da o kadar önemli olacak. Hollanda galibiyeti sonrası buradan alacağımız sonuç yarıştaki avantajımızı daha da artırabilir. Bunun için çok çalışmamız gerekiyor. Zorluklarını biliyoruz. Gücümüzün de farkındayız. Bütün zorlukları aşarak bir yere geleceğiz. Yarınki müsabakaya hazırız." ifadelerini kullandı.

''Ozan Kabak'ın durumuna bakacağız''

Ay-yıldızlı takımın teknik direktörü, Norveç müsabakasında 4 oyuncudan yararlanamayacaklarını vurgulayarak, "Kampın ilk gününde İrfan Can (Kahveci) ve Nazım (Sangare) çıkmak zorunda kaldı. Daha sonra Zeki (Çelik) çıktı. Merih de düzelmediği için toplam 4 oyuncumuz yok. Burada olanlar arasında da 1-2 sorunumuz var. Ozan Kabak'ın durumuna bakacağız. Maç saatinde belli olacak. Şartlar ne olursa olsun sahaya çıkacak oyuncularımızın yürekten ülkemizi temsil edeceğini, kendilerine ait futbol değerlerini ortaya koyacağını ve ülkenin beklentisine cevap vereceğini düşünüyorum. İnşallah istediğimiz sonucu alırız." değerlendirmesinde bulundu.

"Hem fizik hem moral hem de iman gücümüzü kullanacağız"

Şenol Güneş, Norveç karşısında tüm güçlerini kullanacaklarını dile getirdi.

Bazı konularda şanssız olduklarını anlatan Güneş, şöyle devam etti:

"Bazen önünüze çıkan sorunlar, engeller, aştığınız zaman sizin lehinize olur. Üst üste 2 güçlü rakiple oynayacağız. Daha önce de benzer şeyleri yaşadık. Rakibimiz de Cebelitarık ile maçları olduğu için yarım saatlik mesafede kampa girdi. Bizi bekliyor. Bana göre bunlar doğru şeyler değil. Fiziksel olarak güçlü bir rakibe karşı oynadık, seyahat yaptık. Rakibimiz de daha güçsüz bir takımla oynadı. Onlar da maçın ciddiyetini biliyor. Biz de hem fizik hem moral hem de iman gücümüzü kullanacağız."

SONRAKİ HABER