Medipol Başakşehir'den tarihi başarı!

Avrupa Ligi J Grubu'nda Başakşehir, deplasmanda M'gladbach'ı İrfan Can ve Crivelli'nin golleriyle 2-1 mağlup etti ve ve bir üst tura yükseldi.

F5HABER F5HABER
Medipol Başakşehir'den tarihi başarı!

Temsilcimiz Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi'ndeki son maçında Mönchengladbach'ı 2-1 mağlup etti ve 10 puanla grubunu lider tamamladı!

33. dakikada Thuram'ın golüne engel olamayan Başakşehir, 44'te İrfan Can'la eşitliği yakaladı. 90'da ise Crivelli skoru 2-1'e getirdi.

Medipol Başakşehir'den tarihi başarı! - Resim : 1

Roma'nın Wolfsberger'le 2-2 berabere kalmasının ardından Başakşehir 10 puanla grubunu lider tamamladı. Temsilcimiz, tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkarak destan yazdı.

Başakşehir ayrıca bu sezon Avrupa'da gruptan çıkan tek takımımız konumunda.

MAÇIN DAKİKALARI

8. dakikada Mönchengladbach Neuhaus ile bir pozisyon yakaladı. Ceza sahasına giren Alman oyuncu hareketli topa iyi bir vuruş yapamadı.

9. dakikada İrfan Can'ın rakip sahada kaptırdığı topu Herrmann kazandı. 28 yaşındaki oyuncu topu 35 metre sürmesine karşın Epureanu daha fazla ileri gitmesine izin vermedi.

11. dakikada Başakşehir ilk kornerini kazandı. Paslaşarak kullanılan köşe atışında son olarak İrfan Can sol kanattan ortasını açtı ama top kaleci Sommer'de kaldı.

21. dakikada Başakşehir sağ kanattan hücum etmek istedi. Edin Visca'nın pasında topla buluşan Caicara, iki rakibiyle karşı karşıya kaldı ve ortası rakibe çarparak taca çıktı.

27. dakikada Caicara'nın sağ kanattan ortasına kimse dokunamadı. Topu geri kazanan Elia'nın içeriye orta yapma çabası ise sonuçsuz kaldı.

33. dakikada Lainer'in sağ kanattan yerden ortasına Başakşehir defansı ve kaleci Mert dokunamadı. Arka direkte Thuram rahat pozisyonda topu filelere gönderdi.

37. dakikada Mehmet Topal kaleyi cepheden gören bir pozisyon yakaladı. Tecrübeli oyuncunun yaklaşık 25 metreden vuruşu zayıf kaldı ve kaleci Sommer rahatlıkla şutu kontrol etti.

42. dakikada Mehmet Topal'ın başlattığı atakta Elia topla sol kanatta buluştu. Hollandalı oyuncunun kötü ortasına kimse dokunamadı.

44. dakikada İrfan Can Kahveci'den müthiş bir gol geldi! Genç oyuncunun yaklaşık 40 metreden sert vuruşunu kaleci Sommer elinden kaçırdı. Sekerek kaleye yönelen meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu. 

50. dakikada Lainer'in sağ kanattan ortası Başakşehir savunmasına çarptı. Lainer bir kez daha aldığı topu bu kez kaleye yolladı ancak şut farklı şekilde auta çıktı.

53. dakikada rakip sahada topu kontrol eden temsilcimizde son olarak Edin Visca topu ortaladı. Ancak Crivelli'nin vuruşu farklı şekilde auta çıktı.

59. dakikada bir anda Herrmann kaleci Mert Günok ile karşı karşıya kaldı ama tecrübeli eldiven gole izin vermedi.

62. dakikada Kaleci Sommer'in hatalı pasında Visca topu kazandı ancak Boşnak oyuncunun pasında Elia topla buluşamadı.

65. dakikada Mönchengladbach tehlikeli geldi. Sol kanattan yapılan ortaya Neuhaus yakın mesafeden kafayı vurdu ancak top auta çıktı.

69. dakikada Elia ceza sahasının sağında topla buluştu. Hollandalı oyuncunun yerden pasını Crivelli kontrol etti. Fransız oyuncu altı pas civarında dönmeyi başardı ancak vuruşunu kaleci Sommer çıkardı.

90. dakikada Başakşehir tur kapısını araladı. Sol kanattan yapılan orta altı pasta Crivelli'nin önünde kaldı. Fransız yıldız için topu filelere göndermek zor olmadı.

90+2'nci dakikada Herrmann'ın ortasına Plea kafayı vurdu ancak top direkten döndü! Şans Başakşehir'in yanında...

SONRAKİ HABER