için kaldı

Kasımpaşa Medipol Başakşehir'i 2-1 yendi!

Süper Lig'in ikinci haftasında Kasımpaşa evinde konuk ettiği Medipol Başakşehir'i 2-1 yendi.

F5HABER F5HABER
Kasımpaşa Medipol Başakşehir'i 2-1 yendi!

Spor Toto Süper Lig'de 2. hafta mücadelesinde Kasımpaşa evinde Medipol Başakşehir'i 2-1 yendi... Paşa'ya galibiyeti getiren golleri; Diagne kaydetti. Geçen hafta Çaykur Rizespor'u 2-0 geriden gelerek 3-2 yenen Lacivert-Beyazlılar, bu sonucun ardından 6 puana yükseldi... Başakşehir ise 3 puanda kaldı.

Haftanın kapanış maçı çekişmeli başladı...

20. dakikada Başakşehir'in kazandığı serbest vuruşta topun başında Emre Belözoğlu geçti. Tecrübeli futbolunun kullandığı frikikte, Paşa'nın başarılı ismi Olivier Veigneau, topu kafayla çizgiden çıkardı.

PENALTI TARTIŞMASI

24. dakikada hızlı gelişen Kasımpaşa atağında Trezeguet ceza sahası içerisinde İrfan Can Kahveci'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Paşa cephesi penaltı beklerken, mücadelenin hakemi Halis Özkahya, VAR'a (Video Yardımcı Hakem) bile başvurmadan pozisyonu devam ettirdi.

44. dakikada Trezeguet'in ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Diagne'nin indirdiği topu Eduok kaleye gönderdi. Ben Youssef topa çizgi üzerinde dokununca ofsayt bayrağı kalktı.

Mücadelenin ilk 45 dakikası golsüz eşitlikle tamamlandı.

Kasımpaşa, ikinci yarıda ön alanda baskı kurarak Başakşehir'in oyunu kurmasına izin vermezken, her iki takımda ilk yarıya göre daha geniş alanda oynadılar.

58'de Diagne'nin harika pasıyla sol kanatta topla buluşan Trezeguet, sol çaprazdan ceza sahasına sokulmak istedi. Ama savunma araya girip tehlikeyi önledi.

60. dakikada Visca, beklenmedik bir anda sağ çaprazdan çok sert vurdu. Kaleci Ramazan topu güçlükle çeldi.

Bu pozisyonun hemen ardından İlhan'ın pasıyla sol çaprazdan Trezeguet ceza sahasına sokudu. Tam vuruşunu yapacakken Da Costa kritik bir hamle ile topu kornere gönderdi.

DİAGNE PENALTIDAN ATTI

66. dakikada hızlı gelişen Kasımpaşa atağında Diagne ceza sahasında Da Costa'nın müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Halis Özkahya beyaz noktayı işaret etti.

Penaltı atışında topun başına geçen Diagne, kaleci Mert'i ters köşeye yatırarak topu filelere gönderdi: 1-0.

85'TE OYUNA DENGE GELDİ

85. dakikada Emre Belözoğlu'nun ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Adebayor'un indirdiği topu arka direkte Napoleoni tamamladı ve skora dengeyi getirdi: 1-1.

VAR 'GOL' DEDİ!

90+1. dakikada Kasımpaşa, Diagne'nin attığı golle bir kez daha mücadelede öne geçti: 2-1. Sağ kanattan Özgür Çek'in kullandığı köşe vuruşunda ön direkte yaşanan karambolde Diagne, kaleye sırtı dönükken şık vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. Kaleci Mert, bu pozisyonda Diagne'nin kendisine faul yaptığı yönünde itirazlarda bulundu.

Halis Özkahya, gol pozisyonunu incelemek için VAR sistemine başvurdu ancak kararını değiştirmedi ve golü verdi.

Maç Kasımpaşa'nın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.


MAÇTAN NOTLAR

HASSELBAINK TRİBÜNDEN İZLEDİ

Kasımpaşa'nın Başakşehir'i konuk ettiği Süper Lig'in 2. haftasındaki karşılaşmayı bir dönemin efsane golcülerinden Jimmy Floyd Hasselbaink de izledi. Katıldığı bir organizasyon nedeniyle Türkiye'ye gelen Hollandalı eski futbolcu, zorlu mücadeleyi tribünden takip etti.

TARAFTARLAR MAÇA İLGİ GÖSTERDİ

Kasımpaşa'nın bu sezon kendi evinde çıktığı ilk karşılaşmaya taraftarı da ilgi gösterdi. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nın tribünleri tamamen dolmasa da Lacivert-Beyazlı taraftarlar, tribünlerin büyük bölümünde yer alarak takımlarını destekledi. Bando takımı ise hem taraftarları hem de Kasımpaşalı oyuncuları coşturdu.

SONRAKİ HABER