Fenerbahçe: 0 - Galatasaray: 0

Süper Lig'deki nefesleri kesen derbide Fenerbahçe ile Galatasaray 0-0 berabere kaldı. Maça iki takımın da kalecileri Volkan ve Muslera damga vurdu. İşte maçın detayları...

F5HABER F5HABER
Fenerbahçe: 0 - Galatasaray: 0

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe ile Galatasaray golsüz berabere kaldı. Galatasaray'ın Kadıköy'deki galibiyet hasreti 20 yıla çıktı. Bu sonucun ardından Galatasaray 54, Fenerbahçe ise 48 puana yükseldi.

Fanatik'te yer alan habere göre işte Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin tüm detayları...

Maçın 9. dakikasında Garry Rodrigues'in orta sahada kaptırdığı topla atağa kalkan Fenerbahçe'de Mehmet Topal'ın pasıyla sağ kanattan içeri kat eden Mehmet Ekici'nin ortasında top farklı şekilde auta çıktı.

Karşılaşmanın 12. dakikasında Mehmet Ekici'nin ara pasıyla Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Soldado'yu durduran isim kritik bir hamleyle Fernando oldu.

Dakika 15'te Linnes'in pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Bafetimbi Gomis sert vurdu, az farkla dışarı gitti.
Mücadelenin 20. dakikasında sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Garry Rodrigues içeri doğru hareketlendi ve kaleyi görür görmez yerden vuruşunu yaptı ama top kaleci Volkan'ın kucağında kaldı.

Müsabakanın 24. dakikasında Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Dirar'ın getirdiği topla ceza sahası içinde buluşan Soldado'nun sert vuruşunda top Serdar Aziz'in kritik müdahalesiyle kornere gitti.

Fenerbahçe: 0 - Galatasaray: 0 - Resim : 1

Maçın 27. dakikasında Fenerbahçe penaltı bekledi. Sol kanattan gelen ortaya hareketlenen Skrtel, ceza alanında Serdar Aziz'in müdahalesiyle yerde kaldı, hakem Bülent Yıldırım devam dedi.

Maçın 34. dakikasında Mehmet Ekici'nin kaptırdığı topla Galatasaray hızlı atağa kalktı. Feghouli'nin getirdiği topla sağ çaprazda buluşan Gomis vuruşunu yaptı ama hedefi bulamadı.

Dakika 39'da Fenerbahçe kaleyi karşıdan gören kritik bir noktada serbest vuruş kazandı. Frikikte topun başına geçen Mehmet Ekici sert vurdu, Muslera üstüne gelen topu kontrol etti.

Dev derbinin ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle noktalandı.

İkinci yarı başladı...

Dakika 46'da Giuliano, Fernando'nun sert müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Bülent Yıldırım, Sarı-Kırmızılı oyuncuya sarı kart gösterdi.

Fenerbahçe: 0 - Galatasaray: 0 - Resim : 2

Galatasaray 48. dakikada mutlak pozisyonu kaçırdı. Sol kanattan ceza sahasına giren Garry Rodrigues vurdu, kaleci Volkan çıkardı. Dönen topu Gomis tamamlamak istedi, Fenerbahçe savunması tehlikeyi önledi.

Mücadelenin 56. dakikasında Serdar Aziz ile Soldado arasında yaşanan ikili mücadelede Fenerbahçeliler yine penaltı bekledi. Hakem Bülent Yıldırım oyunu devam ettirdi.

Karşılaşmanın 59. dakikasında talihsiz bir sakatlık yaşayan Fernando maça devam edemedi. Teknik direktör Fatih Terim, Brezilyalı futbolcunun yerine Ryan Donk'u sahaya sürdü.

Derbinin 60. dakikasında önemli bir pozisyon yakaladı. Nagatomo'nun ceza sahası dışından sol ayağıyla yaptığı sert vuruşu kaleci Volkan Demirel harika bir müdahaleyle çıkardı. Dönen topu takip eden Feghouli'nin vuruşu yan ağlarda kaldı.

Fenerbahçe 65. dakikada gole yaklaşan taraf oldu. Nabil Dirar'ın sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde Alper Potuk
kafayı vurdu, kaleci Fernando Muslera top kontrol etti.

Fenerbahçe: 0 - Galatasaray: 0 - Resim : 3

Müsabakadaki ikinci sarı kart 69. dakikada Serdar Aziz ile yaşadığı ikili mücadele sonrası Fenerbahçeli Dirar'a çıktı.

Dakika 72'de sağ taraftan kullanılan serbest vuruşundan gelen top Galatasaray savunmasından döndü. Dirar gelişine vurdu, top üstten dışarı gitti.

Fenerbahçe'nin hocası Aykut Kocaman'dan kritik bir hamle geldi. Dirar 72'de oyundan alınırken Fernandao oyuna girdi ve Sarı-Lacivertliler forvet hattını çiftledi.

Karşılaşmanın 74. dakikasında Galatasaray'dan da bir hamle geldi. Kaptan Selçuk İnan oyundan alınırken, Tolga Ciğerci maça dahil oldu.

Mücadelenin 78. dakikasında Soldado oyundan alındı ve yerine Valbuena girdi.

Fenerbahçeli Valbuena girer girmez tehlike yarattı. Fernandao'nun ortasında arka direkte topla buluşan Fransız futbolcunun vuruşunda kaleci Muslera gole izin vermedi.

Galatasaray'ın geriye çekilmesiyle Fenerbahçe oyunu diğer yarı sahaya yıktı. Maçın 80. dakikasında Şener'in ortasında Fernandao kafayı vurdu ve top ağlara gitti. Ancak bu pozisyon Sarı-Lacivertli oyuncunun ofsayt olması sebebiyle gol değeri kazanmadı.

Fenerbahçe: 0 - Galatasaray: 0 - Resim : 4

Hemen ardından 81. dakikada Valbuena'nın ara pasında Giuliano kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Fakat Brezilyalı futbolcu zayıf bir vuruş yaptı ve kaleci Muslera topu kontrol etti.

Müsabakanın 83. dakikasında Feghouli'nin yerine Sinan Gümüş oyuna girdi.

Dakika 85'te Linnes'in sağ kanattan ortası sonrası ceza sahasının hemen dışından Belhanda vuruşunu yaptı, kaleci Volkan
Demirel gole izin vermedi.


STAT: Ülker Stadı
SAAT: 19.00
HAKEM: Bülent Yıldırım
KANAL: beIN Sports 1

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Dirar, Mehmet Topal, Josef, Mehmet Ekici, Giuliano, Soldado
YEDEKLER: Kameni, Erten, Isla, Alper, Fernandao, Neto, Valbuena, Oğuz Kağan, Serhat Kot, Aatif
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GALATASARAY:Muslera, Linnes, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando, Selçuk, Rodrigues, Feghouli, Belhanda, Gomis
YEDEKLER: Batuhan, Carrasso, Ahmet, Tolga, Yasin, Eren, Sinan, Donk, Hakan, Denayer
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

SONRAKİ HABER