için kaldı

Jorge Jesus göreve başladı!

Spor Toto Süper Lig'de ikinci sıradaki yerini koruyan Fenerbahçe'de flaş gelişmeler yaşanıyor... Yeni sezona yeni teknik direktörü Jorge Jesus ile başlayacak olan sarı lacivertliler, gelecek sezon için düğmeye bastı. Üst üste yapılan görüşmeler neticesinde Portekizli teknik adam göreve erken başladı. İşte yaşanan süreç ve Jesus'un transfer planı...

F5HABER F5HABER
Jorge Jesus göreve başladı!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Jorge Jesus ile ilk görüşmeyi yapmak için nisan ayının sonunda Portekiz'e uçtu.

Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa'nın da katıldığı yemekte tecrübeli teknik adama net 5 milyon Euro teklif edildi.

Jorge Jesus o görüşmede yardımcılarıyla birlikte toplamda 10 milyon Euro istedi.

Aradaki fark 5 milyon Euro'ydu. Ali Koç, projelerini ve takımla ilgili dosyasını sunarak bir sonraki görüşme için söz aldı.

Jesus, Brezilya'ya tatile gitti… Burada yaptığı açıklamalarda Fenerbahçe'den teklif aldığını ve olumlu baktığını dile getirdi.

10 Mayıs'ta Ali Koç ile Jorge Jesus arasındaki ikinci yüz yüze görüşme gerçekleşti. Koç, 5 milyon Euro olan teklifini 6 milyon Euro'ya yükseltti.

Son olarak çalıştığı Benfica kulübündeki maaşı 8 milyon Euro olan Jesus, 10 milyon Euro talebinden yardımcılarıyla birlikte toplamda 7 milyon Euro seviyesine düştü ancak 30 milyon Euro transfer bütçesi istediğini vurguladı. 

Şampiyonlar Ligi'ne çok önem veren ve bu nedenle Fenerbahçe'nin lig ikinciliğini garantilemesini bekleyen Portekizli çalıştırıcının scout ekibi, özellikle Brezilya ve Arjantin'den yetenekli oyuncu arayışlarına başladı.
 
Fenerbahçe'nin Karagümrük maçında alacağı sonuç Jesus'un transferi için önemli. Bu karşılaşma sonrası Konyaspor ile aradaki puan farkı korunursa, Jesus'un transferi için bir engel kalmayacak.

Portekizli hocanın avukatı ve menajerinin İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Burada son detaylar netleştirilecek ve imza tarihi resmi olarak açıklanacak.

PORTEKİZ BASINI DETAYLARI AÇIKLADI!

Portekiz medyası, Jesus'un Fenerbahçe ile bir yıllık anlaşmak istediğini iddia etti. Sezon ortasında ayrıldığı Benfica'dan haziran ayına kadar yıllık ücretini almaya devam edecek olan Portekizli teknik adam, ülke basınına göre Ali Koç'un 3 yıllık teklifine karşılık, "1 yıllığına gelirim" dedi.

Brezilya'da verdiği röportajda Brezilya Milli Takımı'nı çalıştırmayı çok istediğini açıklayan, biri Şili olmak üzere üç milli takımdan teklif aldığını, Brezilya Ligi'nden A.Mineiro ile Corinthians'ın da kendisini istediğini öne süren Jesus için 'Flamengo'ya dönmek için kulis yapmaya geldi ancak Paulo Sousa'nın koltuğuna oturamadı' yorumları yapıldı.

Everton'ın teklifi için "Maç değil, kupalar kazanmak istiyorum" diyen Jesus'a, ingiliz ekibinin forveti Richarlison'ın, "Önce Everton'ın tarihini öğren" diye tepki gösterdiği de haberlerde yer aldı.

SONRAKİ HABER