Hollandalı futbolcuda kötü huylu tümör saptandı

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Hertha Berlin'de forma giyen Jean-Paul Boetius'ta kötü huylu testis tümörü saptandı.

F5HABER F5HABER
Hollandalı futbolcuda kötü huylu tümör saptandı

Kulüpten yapılan açıklamada, dün uygulanan ürolojik testlerin ardından 28 yaşındaki Hollandalı futbolcuda testis tümörü saptandığı kaydedildi.

Yaz transfer döneminde Hertha Berlin'in kadrosuna katılan kanat oyuncusunun yarın bir operasyon geçireceği ve bir süre sahalardan uzak kalacağı aktarıldı.

Sportif direktör Fredi Bobic, Hertha ailesi olarak futbolcunun yanında olduklarını belirterek, "İlk başta duymak ne kadar zor olsa da Jean-Paul'un en kısa zamanda iyileşip aramıza döneceğine dair umut doluyuz. Dönene kadar bizim tam desteğimizi alacak." ifadelerini kullandı.

Bu yaz Ajax'tan Borussia Dortmund'a transfer olan Sebastien Haller'de de testis tümörü saptanmış, tümörün kötü huylu olması nedeniyle kemoterapiye başlanmıştı.

BUNDESLIGA'DA 4. KEZ TÜMÖR ŞOKU!
Testis tümörü Almanya Bundesliga'da bu yıl 4 futbolcuda görüldü. Jean-Paul Boetius'un takım arkadaşı olan Marco Richter, Union Berlin'den Timo Baumgartl ve Borussia Dortmund forması giyen Sebastien Haller de aynı durum ile karşı karşıya kalmıştı. Baumgartl ve Richter, tedavilerinin tamamlanmasının ardından futbola geri dönerken; Haller ise kemoterapi tedavisini sürdürüyor. 

SONRAKİ HABER