Gültekin Gençer: "Futbolculara İlk Yarıdaki Yanlışlarının Cezalarını Vereceğiz"

Medical Park Antalyaspor Başkanı Gültekin Gençer oyuncuların sezonun ilk yarısında yaptıkları hareket ve yanlışlıkların muhakkak cezasının verileceğini belirterek, "Trabzonspor maçı öncesinde 'Trabzon'un mutlak kazanmaya ihtiyacı var' diyen oyuncunun bizim takımda işi yok" dedi.

F5HABER F5HABER
Gültekin Gençer: "Futbolculara İlk Yarıdaki Yanlışlarının Cezalarını Vereceğiz"

Medical Park Antalyaspor Başkanı Gültekin Gençer oyuncuların sezonun ilk yarısında yaptıkları hareket ve yanlışlıkların muhakkak cezasının verileceğini belirterek, "Trabzonspor maçı öncesinde 'Trabzon'un mutlak kazanmaya ihtiyacı var' diyen oyuncunun bizim takımda işi yok" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 mağlup olan Medical Park Antalyapor'un Başkanı Gültekin Gençer, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Trabzonspor maçı öncesi Trabzonspor kafilesinden çıkartılan ve isim vermeden Deniz Barış'ı kasteden Gençer, "Takımdaki bazı şeyler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Trabzon'a gitmeden önce sorduğumuzda 'Trabzon'un kazanmaya ihtiyacı var' diyen oyuncunun bizimle işi yok. Bizim uçağımızda yeri olmaz" dedi.

"MEDİCAL PARK ANTALYASPOR 6 TAKVİYE"

Medical Park Antalyaspor'un başarılı file bekçisi Hakan Arıkan'ın menajeri ile Trabzon'da 3 yıllık anlaşma sağladıklarını belirten Gençer, "Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Semih Şentürk başta olmak üzere geçen yılki futbolcumuz İsmail Aissati ve Kamerun Milli Takımı oyuncusu ve Ajax'lı Enoh'un menajerleri ile Trabzon'da görüşmeleri tamamladık. Bate Boristov'da forma giyen Alexander Hleb'e de son teklifi yaptık. Alexander Hleb'in menajeriyle bir görüşmemiz olmuştu. Son görüşmeleri sağlayacağız. Bir aksilik çıkmadığı takdirde bu oyuncu da Pazar günü takımla çalışmalara katılacak. Fenerbahçeli Yobo ile gerekli anlaşmaları yaptık ama kulübüyle olan bir anlaşmazlığı var. Biz kendisine söz verdiğimiz gibi bu akşama kadar bekleyeceğiz. Bizim açımızdan oyuncuyla bir anlaşmazlık yok. Galatasaray'lı Dany ile bir görüşme yaptık. Bu oyuncu da bizden 3 günlük bir süre istedi. Yılbaşından sonra bize gelip gelmeyeceğine dair bilgileri verecek. Dany'nin ikinci yarı kesinlikle Galatasaray'a dönmeyeceğine dair bir açıklaması var. Bu oyuncular dışında 2 yerli 2 de yabancı oyuncu alternatifimiz var. Bu 4 oyuncudan bir tanesini alacağız" dedi.

"4 YABANCI OYUNCUYLA YOLUMUZU AYIRMAK İSTİYORUZ"

Medical Park Antalyaspor'un ileriye dönük planları arasında 5 tane genç oyuncu ile anlaşma sağlamak olduğunu vurgulayan Gençer, "Türkiye'nin yakından takip ettiği 2 tane genç kaleci var. Tekden Denizlispor ve Ümit Milli Takım kalecisi Ozan Evrim Özenç ile anlaştık. Önümüzdeki sezon için gençlerle yaptığımız anlaşmalar var. Yabancı oyuncu kontenjanımız konusunda sıkıntı olmaması adına da gidecek yabancı oyuncular olacak. 9 yabancı oyuncumuz var. Bunlardan birisi kiralık. Biz en az 4 yabancı oyuncuyla yolumuzu ayırmak istiyoruz. Çünkü yaptığımız ve yapacağımız transferler nokta transferler olduğu için gerekli hamleleri yapacağız. İlk yarı da yabancı oyuncu konusunda en pasif takım Antalyaspor'dur. Gençlerbirliği geçen hafta 6 yabancı ve bir de Türk kökenli Jimmy Durmaz ile 7 yabancı oyuncuyla oynarken, biz maalesef bir ya da 2 yabancıyla sahaya çıkabiliyoruz. İkinci yarı da inşallah bu durumu düzelteceğiz diye düşünüyorum. Nikola Zizic'in bugün yarın takımdan ayrılmasını bekliyoruz. Biz de kendisine gerekli kolaylığı sağlayacağız. Pedro Janda'ya da PTT 1. Lig takımlarından teklifler var. Kendisi büyük bir olasılıkla bu takımlardan birisiyle anlaşacak. Pedro ve Zizic ile kesin olarak yolumuzu ayıracağız. Anton Ferdinand konusunda da menajerine takım bulması konusunda uyarımızı yaptık. Kendisine bu durumu 2 ay önce iletmiştik. Milan Baros'un sakatlığına göre ya sözleşmesini karşılıklı fesih edeceğiz ya da yolumuza devam edeceğiz. Bu oyuncuların durumuna göre otomatikman 4 yabancı oyuncu kontenjanımız açılmış olacak. Isaac Promise'nin sakatlığının ciddiyetine göre kendisiyle yola devam edip etmeyeceğimize karar vereceğiz. Tita konusunda ise bize gelen resmi bir teklif yok. Oyuncuya teklifler olmuş olabilir ama bize gelen resmi bir teklif yok. Antalyaspor'da kim olursa olsun değerini bulduktan sonra satılmayacak oyuncu yoktur" diye konuştu.

"ANTALYASPOR'DA BAZI FUTBOLCULAR MİLADINI DOLDURDU"

Medical Park Antalyaspor Başkanı Gültekin Gençer, Trabzonspor kadrosundan çıkartılan Deniz Barış ile kulüp yönetimi ve idari kadrolarının görüştüğünü ifade ederek, "Deniz Barış'la ilgili söylemler var. Deniz Barış ile ilgili kulüp yönetimindeki arkadaşlar idari kadrolar görüşmeye başladılar. Deniz Barış ikinci yarıda kadroda görünmüyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Antalyaspor hiçbir zaman futbolcuların kontrolü altında olmadı. Futbolcuların istediklerine göre de Antalyaspor şekillenmedi, şekillenmez de. Şu ana kadar bir takım konularda bazı insanlar miladını doldurmuş durumda. Büyük yanlış yaptıklarını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"HOCA GÖNDERMEK HİÇBİR ZAMAN ÇÖZÜM DEĞİL"

Sezon Başında Medical Park Antalyaspor'un Teknik Direktörlüğüne getirilen Samet Aybaba'ya destek veren Gençer, "Yönetim olarak ciddi bir şekilde yapılandırma düşünüyoruz. Hoca göndermek benim gözümde hiçbir zaman çözüm değildir. İstikrardan yana olmakta fayda olduğunu düşünüyorum. 6 aylık performansla, yeni bir takımla hocaya yüklenmek bence son derece yanlış. Hocanın da hataları olabilir. Her şeyden önce şehir ne kadar takıma destek verip takımı kucaklıyor. Bunları sorgulamak benim için daha önemli. İkinci yarı başlamadan önce gerekli ikazları konuşacağız. İlk yarıda bizim bütün sezon boyunca yapılan hareketler yanlışlıklar özellikle kartlar her şeyin muhakkak cezası verilecek. Şu yönetim yaptıklarıyla, bu altın kadroyla ne yaparsa yapsın karşılığı bu değil. Beşiktaş maçından sonra çözüldüğümüzü düşünüyorum. Ona rağmen millet başka düşünceler içindeyse, bunu da yönetime mal ediyorsa o problemdir" ifadelerini kullandı.

"EMRAH BAŞSAN'A TEKLİFLER VAR"

Büyük takımlardan hangi futbolcuyu isteseler karşılığında Emrah Başsan'ı istediklerini dile getiren Gençer, "Bizim Emrah konusunda kesinlikle bir takas düşüncemiz olmaz. Emrah konusunda da değerini bulduktan sonra satılmayacak oyuncu yoktur düşüncemiz var. Değerini bulursa satarız. Kulübün menfaatlerine göre her oyuncuyu satabiliriz. Emrah'ı isteyen takımlardan 6 milyon Euro talebimiz oldu. Takımların bize sunduğu teklife göre bir tutum sergileriz. Onur Tuncer'e resmen Fethiyespor teklifte bulundu. Şu anda sağ kanat ve santrafor için ciddi girişimlerimiz var. Elazığspor'un oyuncuları Deniz Yılmaz ve Serkan Güller'i resmen istedik. Salı ve Çarşamba gününe kadar fiyatları bildirilecek" şeklinde konuştu.

"KADRODA TAKVİYEYE RAĞMEN KARŞILIĞINI ALAMADIK"

Medical Park Antalyaspor'da bu yıl yeni transferle sezona başladığını hatırlatan Gençer, şunları söyledi:

"Geçen sezonki takıma Serkan Balcı ve Gökçek Vederson destek koyarken Natxo İnsa'nun da biraz katkısı oldu. Sezon başında Mehmet Sedef ve Musa Nizam iyi bir performans gösterdi. Stoper Anton Ferdinand'ı kestiler ve Ferdinand kadroya giremedi. Geçen yılki stoperlerimiz çok iyi bir performans gösterdiler. Maalesef nazar değdi Mehmet Sedef olayı yaşadık. İnşallah ikinci yarıda bizimle olur. Maalesef kadroda takviyeye rağmen karşılığını alamadık. Ben kendilerine geçen hafta dedim. Ben her maçtan sonra galip ya da mağlup olsak da tebrik etmesini de geçmiş olsun demesini de biliyorum. Onlara gerekenleri söylüyoruz. Bir defa devre arasında soyunma odasına indim. Elazığ ve Gençlerbirliği maçlarında galibiyete bir pirim vaadimiz vardı. İki maçı da kötü bir şekilde bitirdiler. Kendilerine ‘Kaybeden sizsiniz biz vermek istiyoruz, siz almak istemiyorsunuz biz bunu hak etmiyoruz yazıklar olsun' dedim."

"İŞ DÜNYASI ANTALYASPOR'A BÜYÜK KÖTÜLÜK YAPIYOR"

Antalyaspor'un bütçesinin çok kısıtlı olmasına rağmen yeni kaynaklarla birlikte hedefi yükselttiğini kaydeden Gençer, "Vali Sebahattin Öztürk öncülüğünde turizmcilerle toplantı yaptık. İlk yarı itibariyle şuana kadar hiçbir kurumdan destek alamadık. Destek alınacak yerlerden dahi destek verilmemesi konusunda uyarılar yapıldı. Bu şehrin takımı olmasına rağmen şehir bu takıma neler veriyor. Destek sözü aldığımız siyasiler ve atanmışlardan dahi bir kuruş destek göremedik. Antalyaspor için yapılabileceklerin her zaman yanındayız. Sivil Toplum Kuruluşları ve kamu kuruluşlarını konuşmak istemiyoruz. Bazı yerlerde şahıslardan destek alıyoruz fakat yönetim kurulu üyesi oldukları yerlerden destek alamıyoruz. Bir takım kurumlara bize destek olunmaması için baskı yapılıyor. Bize hiçbir belediye ve Sivil Toplum Kuruluşu destek olmadı. İş dünyası Antalyaspor'a büyük kötülük yapıyor. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Gecen hafta ciddi bir toplantı yaptık. Hiç kimseden destek almadan, bu yapılması gereken transferleri yapacağız. Takımın ikinci yarıda küme düşmemesi için gerekli transferleri yapacağız. Başta da Ziraat Türkiye Kupası'nı Antalya'ya kazandırmak için çalışacağız. Ana hedefimiz bu. Yıllarca Antalyaspor şahısların yönetiminde olmadı. Bütün kaynaklar bir takım yerlerden bulundu. Geçmişe bakıldığı zaman bir tek bizim yönetim kendi kaynağını buldu" açıklamasında bulundu.

"VERGİ BORCU 17 MİLYONA DÜŞTÜ"

Gençer, Antalyaspor tarihinde yönetim kurulu olarak kulübe geri alınmamak şartıyla para veren yönetimin, kendi yönetim kurulu olduğunu belirterek, "Antalyaspor'da yöneticilik ve başkanlık yapmış katkı koymuş kim olursa olsun, köprü olsa üstünden geçmem. Ama zarar vermiş herkesin de karşısında olurdum. 2018 yılana kadar ödenecek vergi burcu 17 milyon lira. Bugün ödenecek SSK taksidi ile kalan borç 17 milyon lira. Bu borçları kimler yaptı? Onu da düşünmek ve sorgulamak lazım. Antalyaspor'u düşürmüş ve parası için dava açanlar var" dedi.

SONRAKİ HABER