için kaldı

Galatasaray, Igor Tudor'un görevine son verdi! Dursun Özbek erken seçim kararı verdi

Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor ile yollar resmen ayrıldı. Bu karardan sonra Özbek'in Fatih Terim'i takımın başında görmek istemesi sonrasında bu karara karşı çıkan yöneticiler oldu. Sarı kırmızılı yönetim bu gelişmelerin ardından olağanüstü genel kurul kararı alındı.. Galatasaray yönetimi 13 Ocak'ta seçime gidiyor. Peki Igor Tudor kimdir? İşte Igor Tudor'un futbolculuk ve teknik direktörlük kariyeri...

F5HABER F5HABER
Galatasaray, Igor Tudor'un görevine son verdi! Dursun Özbek erken seçim kararı verdi

Hırvat teknik direktör İgor Tudor, Yeni Malatyaspor karşısında alınan yenilgiden sonra görevinden alındı!

Igor Tudor'un sözleşmesinde 400 bin dolarlık tazminat maddesi bulunuyordu

DURSUN ÖZBEK'TEN BOMBA KARAR
Galatasaray'da başkan Dursun Özbek, Igor Tudor'u gönderme kararından sonra bir radikal karar daha aldı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Yeni Malatyaspor mağlubiyeti ardından teknik direktör Igor Tudor'un görevine son verme kararı aldı. Bu karardan sonra Özbek'in Fatih Terim'i takımın başında görmek istemesi sonrasında bu karara karşı çıkan yöneticiler oldu. Bu gelişme sonrasında Sar kırmızılı yönetim olağanüstü genel kurul kararı aldı.

YENİ HOCA KİM OLACAK?

Cim Bom'un önümüzdeki hafta Göztepe ile oynayacağı maçta takımın başında alt yapı sorumlusu Emrah Bayraktar'ın olması bekleniyor.

Galatasaray'da yeni hoca adayları da belli olmaya başladı. Yönetimin bu konuda ikiye bölündüğü öğrenilirken bir kanadın hiç düşünülmeden Fatih Terim'e teklif sunulup takımın tecrübeli hocaya emanet edilmesinden yana oldukları belirtildi.

Terim'i istemeyen diğer kanadın ise yabancı çalıştırıcı için bastırdıkları kaydedildi. Öne çıkan isimler ise şöyle:

PSG'nin eski hocası Laurent Blanc
Galatasaray, Igor Tudor'un görevine son verdi! Dursun Özbek erken seçim kararı verdi - Resim : 1

Nice'teki görevine geçtiğimiz günlerde son verilen Marcelo Bielsa

Galatasaray, Igor Tudor'un görevine son verdi! Dursun Özbek erken seçim kararı verdi - Resim : 2


Dortmund'un eski hocası Thomas Tuchel
Galatasaray, Igor Tudor'un görevine son verdi! Dursun Özbek erken seçim kararı verdi - Resim : 3

Galatasaray'ın internet sitesinde Tudor'a ulaşılamıyor

Igor Tudor'la yolların ayrıldığı iddia edilirken, Galatasaray'ın resmi internet sitesinde teknik kadronun bulunduğu sayfaya ulaşılamıyor.

Evkur Yeni Malatyaspor maçında alınan 2-1'lik yenilginin ardından Galatasaray Yönetimi'nin Teknik Direktör Igor Tudor'la yolları ayırdığı iddia edilirken, Galatasaray'ın resmi internet sitesi olan galatasaray.org'da teknik kadro sayfasına ulaşım sağlanamıyor.Galatasaray, Igor Tudor'un görevine son verdi! Dursun Özbek erken seçim kararı verdi - Resim : 4
IGOR TUDOR KİMDİR?

Igor Tudor, 16 Nisan 1978 tarihinde eski Yugoslavya'nın (günümüzde Hırvatistan) Split şehrinde dünyaya geldi. Hajduk Split'te 1995 yılında stoper mevkisinde futbol oynamaya başlayan Igor Tudor, 58 maçta 5 gol kaydetti.

1996 yılında performansıyla Juventus'un dikkatini çeken Tudor, Juventus'a transfer oldu ve 2004 yılında Siena'ya kiralandı. 2006 yılında yeniden Juventus'a dönen Tudor, 1997 yılında ilk defa Hırvatistan milli takımına seçildi ve Juventus Serie A'ya yükselinde takımdan ayrıldı.


Yeniden Hajduk Split'e transfer olan Tudor, burada kariyerini noktaladı.

Teknik direktörlük kariyeri

2013-2015 yılları arasında Hajduk Split'te teknik direktör olarak görev yapan Tudor, 2015-2016 yılları arasında da PAOK'un teknik direktörlüğünü üstlendi.

PAOK'un ardından 2016-2017 sezonu öncesinde Kardemir Karabükspor ile anlaşan teknik adam, 2016-2017 sezonunun 20. haftasında lig devam ederken Galatasaray ile anlaştı. Galatasaray'da 33 maça çıkan teknik direktör Igor Tudor'un görevine Galatasaray yönetimi tarafından 18 Aralık 2017 tarihinde son verildi.

SONRAKİ HABER