için kaldı

Fenerbahçe'de 65 milyon TL'lik zarar!

Sarı-Lacivertliler yabancı sınırından dolayı yeni transferlerden Bruma’nın yanı sıra Lemos ve Novak’a lisans çıkaramadı. Üç ismin kulübe 1 yıllık yükleri 65 milyon TL... Günlük maliyetleri ise 178 bin TL.

F5HABER F5HABER
Fenerbahçe'de 65 milyon TL'lik zarar!

Oldukça hareketli ve heyecanlı bir transfer dönemini geride bırakan Fenerbahçe 'de yönetimi en çok zorlayan konulardan birisi 14 yabancı kuralı oldu. Sarı- Lacivertliler, yabancı sınırından dolayı yeni transferlerden Armindo Bruma'nın yanı sıra Mauricio Lemos ve Filip Novak'a lisans çıkaramadı. Üstelik bu 3 futbolcu kendilerine gelen teklifleri geri çevirince, Fenerbahçe ciddi bir mali yükün altına girmek zorunda da kaldı.

Dünyada birçok ülkede transfer penceresi kapandığı için Bruma, Lemos ve Novak en azından ara transfer dönemine kadar maçları tribünden izleyecek. Bruma'nın şu anda 1.5 milyon Euro garanti ücreti var.

Novak 1.2 milyon Euro, Lemos ise 850 bin Euro kazanıyor. Böylece bu 3 futbolcunun kulübe 1 yıllık yükü 3 milyon 550 bin Euro, yani yaklaşık 65 milyon lira seviyesinde.

Bir başka hesaba göre ise Bruma, Lemos ve Novak'ın Fenerbahçe'ye aylık maliyetleri 5 milyon 416 bin lira, günlük maliyetleri ise 178 bin lira.

Zaten ekonomik anlamda oldukça zor bir süreçten geçen ve UEFA ile Finansal Fair Play anlaşması konusunda problemler yaşayan yönetim, bu 3 futbolcunun da ekstra maliyetinin sıkıntısını yaşıyor. (Takvim)

SONRAKİ HABER