için kaldı

Can Bartu yoğun bakıma kaldırıldı

Türk sporunun efsane isimlerinden Can Bartu, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı

F5HABER F5HABER
Can Bartu yoğun bakıma kaldırıldı

Türk spor tarihinin simgelerinden Can Bartu, nefes alma problemi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre nefes almakta güçlük çeken 81 yaşındaki Bartu, hastanede yoğun bakıma alındı.

CAN BARTU KİMDİR?
Can Bartu, 31 Ocak 1936'da İstanbul'da dünyaya geldi. Spor hayatına Fenerbahçe Spor Kulübü'nde başladı ve altı kez basketbol milli takım formasını giydi. Ancak daha sonrasında Fikret Arıcan'ın da desteği ile Fenerbahçe'de futbol oynamaya başladı.

Öte yandan Milli Takım'daki iyi futbolu ile dikkatleri üzerine çeken Can Bartu, 1961'de İtalya'nın güçlü ekiplerinden Fiorentina'ya transfer oldu. Ardından 1962'de Venezia, 1964'te de Lazio takımlarında forma giydi.

1967'de yeniden Türkiye'ye dönen Can Bartu, eski takımı Fenerbahçe'de yeniden futbola devam etti. Teknik ve şık oyunuyla gözleri üzerinde toplayan Can Bartu, Fenerbahçe forması ile 362 maçta yer aldı ve 162 kere golle buluştu.

3 yıl boyunca Fenerbahçe'de forma giyen ve adını Fenerbahçe'nin ve Türk sporunun efsaneleri arasına adını yazdıran Can Bartu, taraftarın gönlüne taht kurdu. 1969 yılında oynanan Galatasaray - Fenerbahçe maçında efsane Galatasaraylı futbolcu Metin Oktay sahaya Fenerbahçe formasıyla, Can Bartu ise Galatasaray formasıyla çıktı ve Metin Oktay jübilesini yaparak bu jübileyi de ölümsüzleştirdi.

1970 yılında futbolu bırakan ve spor gazeteciliği yapmaya başlayan Can Bartu, halen, çeşitli basın ve yayın organlarında futbol yorumculuğu yapmaktadır.

SONRAKİ HABER