Ali Koç'tan gündem yaratacak açıklamalar...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ikinci yarı hazırlıklarının sürdüğü Antalya'da açıklamalar yaptı. 'Yeniden yapılandırma' ve 'Takımların harcama limitleri'yle ilgili açıklamalar yapan Ali Koç, 'TFF içinden Fenerbahçe aleyhine bilgi sızdırılıyor" dedi. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'e yanıt veren Ali Koç, "Yeniden yapılandırmadaki 5 yıllık süreç, bir tek Trabzonspor'a yarıyor" ifadelerini kullandı.

F5HABER F5HABER
Ali Koç'tan gündem yaratacak açıklamalar...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertlilerin ikinci yarı hazırlıklarını sürdürdüğü Antalya'da basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İyi bir kamp dönemi geçirdik. Futbol dışında olup bitenlerden tamamen izole, takım bütünlüğüne, ikinci yarıya konsantre olma konusunda iyi bir dönem olduğunu hocamız bize iletti. Biz de ikinci yarıya dair umutluyuz. Pek çok gündem maddesi, algı operasyonları ve gündemler var. Sağ olsun bazı rakiplerin direkt bizi hedef alan açıklamaları... Amacımız kamuoyunu mümkün olduğu kadar aydınlatabilmek"

TAHKİM'İN HARCAMA LİMİTİ KARARI

"Tahkim'in aldığı kararlar ve bunun medyaya yansıtılış şekli, bilhassa bazı medyalarda ele alış şekli, tam gerçeği yansıtmamaktadır. Bizim yaptığımız başvuru, Lisans Kurulu'na yapılıyor. Onlar da bunu inceliyorlar. Hala devam ediyor. Tahkim'e yapılan başvuru, başka bir konudur. Doğal olarak taraftarımız da bu haberlerden tedirgin oluyor"

"Konu çok yeni. TFF için de medya için de kulüpler için de yeni. Yeni olan nedir, UEFA'nın FFP benzeri bir uygulamayı, TFF'nin uygulaması. UEFA'nın FFP'si işleseydi ülkede, bir adım öteye gitmemiz gerekmeyecekti. FFP'nin meyve vermediği, kulüplerin tam tersi yönde gittiği yegane ülke bizimki."

"Diğer bir konu yeniden yapılandırma ve 'adil rekabet'... Kimlerin adil rekabet istediği aslında bu rekabetin kendileri için nasıl adil olduğunu dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Yarın Spor Bakanlığımızın hazırlayacağı bir çalıştay var"

TAHKİM BAŞVURUSU

"Tahkim neden sorumlu? TFF Tahkim Kurulu, TFF ve kurullarının aldığı kararları incelemekle yükümlü. İki ayrı itirazımız oldu. Bunlardan bir tanesi, Beşiktaş'ınkine benzer bir itiraz. Şunu söyledik 'Faizlerin, hesaplanmaya yönelik etkisi gözden geçirilmeli. 6 aylık bir dönem, fiili bir dönem. Yani gerçekleşmiş. Bunun için tahmini bir faiz rakamı uygulanmasının anlamsız olacağını ifade ettik. İşin enteresan tarafı, TFF de bunun manasız olduğunu düşünüyor. Ne hikmetse doğru yolu bulmakta karşımızda bir engel varmış gibi zor oluyor."

"Devletimiz faizler yüksek diye bas bas bağırmıyor mu, bizim isteğimizin de farkı yok. Takım harcama yöntemlerinin de hesaplanmasına itiraz ettik"

"HARCAMA LİMİTİNDEKİ ARTIŞLA İLGİLİ BAŞVURUYU, SİCİL KURULU'NA YAPTIK"

"İkinci konu ise daha önemli bir konu, takım harcama limitlerinin hesaplanma yöntemine itiraz ettik. SPK ve UEFA'ya paralel olarak faiz giderleri bu hesaplamada sadece ve sadece futbol operasyonlarını hesaplıyor. Ancak ana para ödemelerinde şöyle bir sıkıntı var: Ana para ödemelerinde hem futbol operasyonu hem de derneğin kullandığı ödemeleri hesaplanıyor. Yani aynı kredi ve faiz harcamalarının farklı hesaplanmasının hem hukuki hem de finansal olarak yanlış olduğunu belirttik. Tahkim Kurulu reddetti. Onları da anlayışla karşılıyorum çünkü inanılmaz bir kamuoyu baskısı var. Bizim reddedilen başvurumuz budur. Harcama limitlerindeki artışla ilgili başvuruyu Sicil Kurulu'na yaptık"

"BİRKAÇ SENE SONRA ÇÖKECEK BİR SİSTEMDE NEDEN ISRAR EDİYORUZ?"

"Sistemi neden başından doğru kurgulamıyoruz? Birkaç sene sonra çökecek sistemi, sanki çökmeyecek gibi, çökeceğini de kabul ederek niye ilerliyoruz? 'Şimdi böyle gitsin, sonra bakarız' diyorlar."

"Yeniden yapılandırmada bir tişörtün herkes tarafından giyilmesi bekleniyor. Fenerbahçe, rakiplerimize göre herhalde en çok borç sıkıntısı olan kulüp biziz. Gelirlerimiz de ödeme yükümlülüklerimiz de farklı. Diğer kulüpler için de benzer şeyler geçerli, belki bizden az borcu var ama yine bizden az geliri var. Dolayısıyla bir beden, diğer bedenden farklı. Biz neden imzalayamıyoruz? Birinci günden temerrüte düşüyoruz. İmzaladığımızda o 250 milyon Fenerbahçe'nin hiçbir ihtiyacını karşılamıyor. Beşinci yılda borçların ödenmeyeceğini biliyoruz, onlar da biliyor. Beşinci yıl ne olacak, borç takla attırılacak. 'Neden doğru kurgulamıyoruz, 10 yıla yaymıyoruz?' diyoruz. 'Talimat böyle' diyorlar. Diğer kulüpler memnun mu? İmzalayanlardan biri hariç hiçbirinin memnun olduğunu sanmıyorum. Hatta Galatasaray imzaladıktan sonra Sayın Mustafa Cengiz bana dönerek 'Sizinkisi ne durumda? Sizden bir yeşil ışık bekliyoruz' dedi.

"BU 5 YILLIK SÜRE EN FAZLA TRABZONSPOR'A YARIYOR"

 "250 milyon liralık para en çok Trabzonspor'a yarıyor. Bu 5 yıllık süreç en fazla Trabzonspor'a yarıyor. Kendi başkanları iflastan bahsediyordu. Mayıs 2019'a geldiğinde rahatlamış olduğunu gördük. Ne oldu o arada bilmiyorum. Bu model, Trabzonspor'un işini görüyor. Bu model, diğer kulüplere sunuluyor. Biz yapamayacağımız yükümlülükleri üstlenmek istemiyoruz"

"HARCAMA LİMİTLERİ, HARCAMALAR YAPILDIKTAN SONRA AÇIKLANDI"

"Fenerbahçe'nin limitin yüzde 30'dan 40'a artışıyla ilgili bir talebi olmamıştır, 40'tan 30'a düşüşle ilgili bir talebi de olmamıştır. Bu rakam çıkarıldığı zaman biz TFF'yle henüz toplantımızı bile  yapmamıştık. Bize sorulduğunda '30-40 değil, sistemin çalışmayacağını' ifade ettik. Rakamlar, transfer dönemi bittikten sonra açıklandı. Yayın gelirlerinde yüzde 13'lük düşüş oldu. Kurlarda oynama oldu, faizlerde değişiklik oldu. Bu işin mekanizmasında sıkıntı olduğunu ve sekteye uğrayacağını başından beri söylüyoruz"

TAKIM HARCAMA LİMİTLERİ VE BAŞVURU: "TFF, FENERBAHÇE'YLE İLGİLİ BİLGİ SIZDIRIYOR"

"Takım harcama limitleri ve bizim yapmış olduğumuz başvuru. Bu başvuru engellenmeye çalışılıyor. TFF bilgi sızdırıyor! Bir mekanizma, transferde Fenerbahçe'nin elini kolunu bağlamak için bilgi sızdırıyor. Yeniden yapılandırmayı yapamadık ama kendi imkanlarımızla, devletimizden yardım almadan işleri buraya getirdik. Yeniden yapılandırma yapmadığımız için, bu da takım harcama limitlerini etkilediği için kendimiz bankalarla anlaşmalar yaptık. Şimdi tereddüt ediliyor. Daha fazla kamuoyu baskısı yaratılmak için yine bilgi sızdırılıyor."

"3 TEMMUZ RUHUNU DİRİLTME ZAMANI GELDİ"

"Bizim artık sabrımız taştı. Camiamıza da sesleniyorum, 3 Temmuz ruhunu diriltme zamanı geldi. 3 Temmuz derken neyi kastediyorum? Fenerbahçe'nin saldırı altında olduğu, kör göze parmak şeklinde saldırı olduğu durumda iş başa düşüyor. 3 Temmuz'da o örgüt, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu elinden almaya çalışan örgüt, bugün o örgüt değil belki ama bizi şampiyon yapmamak üzere, engellemek üzerine bir zihniyetle çabalamaktadır. Kendi imkanlarımız içerisinde bir yapılandırma yapmışız ve bunun yansımasını talep ediyoruz"

MUSTAFA CENGİZ'E CEVAP

"Sayın Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'nin adını ağzına almadan zaman zaman atışlar yapıyor. Tabii ki taraftarınıza sempatik olmak, koltuğu sağlamlaştırmak adına bir anlayış olabilir ama onlar bunu yaptıkça biz cevap vermek zorunda kalıyoruz. 'Maç oynanırken kurallar değişir mi?' diyor ama orada 2011'deki play-off'u hatırlatıyor. Burada da yanlış bilgilendiriliyor. Play-off ağustosta açıklandı, lig eylülde başladı. Neden bahsediyor? İnşallah bu yaştaki bir adam kamuoyu önünde yalan atmıyordur, inşallah yanlış bilgilendiriliyordur. Şeffaflık diyor, bize dokunduruyor. Biz mecbur olduğumuz şeyleri KAP'a bildiriyoruz"

"GALATASARAY'IN 10 BİN EURO ÖDEMESİ ŞEFFAF MIDIR KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM"

"TFF'de mart sonu gibi bir liste yayınladı. Bu da kulüplerin, menajerlere ödediği paralar var. O şeffaf olmayan Fenerbahçe o sene 2,6 milyon Euro menajerlik ücreti ödemiş. Transferlere baktığınız zaman yüzde 9-10 arası... Fenerbahçe açık ara en yüksek menajerlik ödemesi yapmış. En az menajerlik ödemesi yapan kulüp: Galatasaray: 10 bin Euro. Mitroglou, Onyekuru, Emre Akbaba... Birçok futbolcu alınmış, topu topuna 10 bin Euro'luk menajerlik ücreti ödenmiş. Balıkesirspor bile 7,500 Euro menajerlik ücreti ödemiş. 10 bin Euro şeffaf mı değil mi artık kamuoyunun takdirine bırakıyorum"

"TRABZONSPOR SIRTINI DEVLETE DAYAMIŞ..."

"Trabzonspor sağ olsun, Türkiye'de haklı rekabetin bekçisi durumunda, gün aşırı açıklamalar yapıyor. Sırtını devlete dayamış... Ünal Karaman istifa etti.. Bizi ilgilendiren bir konu değil ama içine çekiliyoruz. Sayın Karaman istifa etti, iki gün gazetelere yansımadı. O da bizim işimiz değil ama biz kavganın içine çekiliyoruz. Koskoca bir şehrin belediye başkanı, istifanın akabinde o camiada istifanın sebepleriyle ilgili ne gibi dedikodular -doğru yanlış- dolaşıyorsa bu karmaşayı Fenerbahçe Spor Kulübü'ne bağladılar. Koskoca belediye başkanı, 'Yine Fenerbahçe, yine ahlaksızlık, yine başaramayacaklar' diyor. Nereden aklına geldiyse, bu nasıl saygısızlık?"

"DESTEKTE GÖZÜMÜZ YOK AMA 'ADİL REKABET' DİYE KONUŞMASIN"

"Ağaoğlu'na soruyorum: Kaç devlet kurumu stadınızdan loca aldı. Ne kadar aldı, ne para verdi? Türkiye'nin en pahalı locaları bizim stadımızda, gelin karşılaştıralım miktarları. Bizim bu destekte hiçbir gözümüz yok ama çıkıp 'adil rekabet' diye konuşmasın. Trabzonlu olmadığı halde Trabzon'la iş yapan iş insanları loca satın aldı mı? Türkiye'nin en büyük medya grubu tarafından sahipleniliyor. Belediye Başkanınız, sizin Milletvekiliniz söylüyor sahiplenildiğinizi artık konuşmayın yeter"

"ŞAMPİYONLUĞUMUZU ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

"Şampiyonluğumuzu engellemeye çalışıyorlar. Kısır çekişmeleri bırakın, neyin ne olduğunu daha iyi anlayın. Arsız güçlü olunca, haklı suçlu olurmuş diye bir laf var, öyle bir dönemden geçiyoruz. TFF'ye de sesleniyorum, işiniz zor. Allah yardımcınız olsun. İnşallah kararları bağımsız şekilde alabiliyorsunuzdur. Herhangi bir davada, dosyada avantajlı konular da dezavantajlı konular da olabilir. Hukuki argümanlar da finansal argümanlar da olabilir. Ama ne hikmetse hep Fenerbahçe aleyhine olan unsurlar sızdırılıyor. Yine bir medyada onlar büyütülüyor. Bu manevralarla Federasyon kıstırılıyor ama lehte olan bilginin sızdırılmaması da garip geliyor"

"FENERBAHÇE'NİN LİMİT AŞIMI 82 MİLYON LİRA"

"Fenerbahçe’nin limit aşımı 82 milyon lira. Beşiktaş'ın faizlerle ilgili bir talebi var, biz ve bir kulüp daha destekliyoruz diye yazı yazdık. Bir rakibin ihtiyacı varsa, ben de desteklemeliyim. UEFA'yla anlaşma nedeniyle zaten sattığımız kadar alabiliyoruz. Satmazsak bir tek kiralama yapabileceğiz. Bu da gücümüz yok, yapabileceğimiz kiralamar belli. Bu kadar mı korkuyorsunuz Fenerbahçe'den? Bu kadar mı korkuyorsunuz Fenerbahçe'den top tüfek saldırıyorsunuz? Hakikaten yazık"

"DAMIEN COMOLLI'YLE ŞİMDİLİK DEVAM EDİYORUZ?"

"Comolli'yle şimdilik devam ediyoruz. Bir açıklama yaptı. Bana sorarsanız özünde yanlış bir açıklama ama sosyal medya diye bir şey var. Çok yüklenildi, yanlış. O da öyle bir açıklama yapmak zorunda kaldı baskıyla. Benim zaten bir açıklamamla konu hallolurdu. Özgür bir ifadeye inanan insanım. Twitter'ın olur açıklama yaparsın. Bu kadar transfer yapmışız, bir bu transferde mi açıklama yaptın? Şimdilik devam ediyoruz. Oturup konuşacağız."

"ZORLU'DKAİ GÖRÜŞME SADECE HAKEM HATALARI VE ATAMALARIYLA İLGİLİYDİ"

"Zorlu'da sadece hakem atamalarını konuştuk, çıkarken de bize 30'dan 40'a çıkacağı söylendi. 1-2 gün sonra çıktı. Zekeriya bey, atamaları nasıl yaptığını anlattı. Bir mantıkla yapılıyor. Gözlemci puan veriyor, bir rakamın altındaysa atanmıyor. Ben şunu önerdim, 1 kişinin puanıyla olmaz, bir kişi canlı izlesin, bir kişi de 1-2 gün sonra izleyip puan versin. Olur mu, olmaz mı bilmiyorum, tamamen içeriği bu."

"Söz konusu Fenerbahçe olduğunde FETÖ yok. Devlet büyüklerimiz FETÖ'yle mücadele konusunda Fenebrahçe'yi takdire şayan buluyor. Bu 17-25 Aralık'ta başlamadı, 3 Temmuz'da başladı. Vicdanlı olan insanlar, Fenerbahçe'nin mücadelesini saygıyla karşılamalıdır"

"HOCAMIZ 'ALACAKSANIZ SOL BEK ALIN' DEDİ"

"Sol bek ihtiyacımız var, hocamız bir oyuncu alacaksanız, sol bek alın diyor, alabileceğimiz sol bekler de var. Demin anlattığım nedenlerden dolayı manevra alanımız kısıtlı. 2-3 hafta içinde limitle ilgili artış olursa alabiliriz"

BEŞİKTAŞ GALİBİYETİ SONRASI ERSUN YANAL'LA NELER YAŞANDI?

"Sizinle konulurken olan bitene tam vakıf değildim. Hocamız biraz evvel buradaydı, ona sorsaydık daha iyi olurdu. İyi bir insan, duygusal bir insan. Çok yüklenildi. Bak ne diyorum, bizim hocamızın istifa edeceği yok 1 hafta konuşuluyor, başka kulübün hocası istifa ediyor, iki üç yer dışında hiçbir yerde yok. Hocamız duygu yüklüydü. Belki duygu boşalması yaşadı. Abartılacak bir şey yok. Ne oldu, galibiyetimize gölge düştü, kursağımızda kaldı. Hepimiz insanız, olabilir. Ben de yarın öbür gün söylememem gereken bir şey söyleyebilirim. Belki bizim açıklamamızdan da etkilenmiş olabilir ama sosyal medyayla yatıp kalkmamak lazım"

SONRAKİ HABER