için kaldı

Ali Koç: Şaşkınlıkla izliyorum; ama biz o topa girmeyeceğiz

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kasımpaşa maçı sonrası konuştu, şampiyonluk yarışıyla ilgili olarak konuştu, Beşiktaş cephesinden yapılan açıklamalarla ilgili olarak, "Şaşkınlıkla izliyorum ama biz o topa girmeyeceğiz" dedi.

F5HABER F5HABER
Ali Koç: Şaşkınlıkla izliyorum; ama biz o topa girmeyeceğiz

Maçı değerlendiren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "3 puan aldığımız için memnunuz. Her maç final maçı. İlk yarı sezonun en iyi topunu oynadık. Artık son 15-20 dakikada dakikada çile çekmeden maçları bitirmemiz lazım. Takıma, hocama, tüm ekibi tebrik ediyorum. Önemli bir üç puan aldık" dedi.

Maç öncesi VAR operatörüyle ilgili yönetimden ve kulüp internet sitesinden açıklama geldiğinin hatırlatılması üzerine Koç,  "Bence VAR operatörüyle ilgili arkadaşlar söylenmesi gerekenleri söyledi. Sacvcılıkta olan bir konu. Ancak insan şaşırıyor. Hal böyleyken nasıl oluyor da bu maçlara atanıyor. Onu zaman gösterecek" diye konuştu. 

Lig yarışı için Ali Koç şöyle konuştu, "Bir seri yakaladık. Hava yakaladık. Burnumuzu kaldırdık. Fenerbahçe ne zaman burnunu kaldırırsa bir yerden bir şekilde haksız ithamlar, saldırılar... Bizi saha dışına çekmeye, kavganın içine çekmeye çalışıyorlar. Taraftarlar biliyorum bana kızıyorlar "Neden elinizi masaya vurmuyorsunuz" diye. Camiamıza şirin gözükmek için tribünlere oynamak adına doğru bulmadığımız bir şeyi yapmayacağız. Başkalarını töhmet altında bırakmayacağız. Ne yazık ki bizimle alakalı olmayan konular bir şekilde bize yapıştırılmaya çalışılıyor.

Burada oynanan bir derbi maçtan sonra ezeli rakibimiz söylemediğini bırakmadı. Hepsi iftiraydı. Son dönemde şaşkınlıkla izliyorum; ama biz o topa girmeyeceğiz. Biz işimize konsantre olacağız. Sahaya konsantre olacağız. 

Türkiye'de şöyle bir anlayış ve intiba var. Bir yere kadar doğru. Maçlar sahada değiy saha dışında kazanılıyor diye. Hakemleri baskı altına almak, algı yönetmek. Gerek kendimle ilgili gerek rakiple ilgli konularda biz bu topa girmeyeceğiz. Doğru bildiğimiz şekilde yürüyeceğiz. Ama üzülüyoruz. Bu şekilde odavranırsak kesinlikle Türk futbolunun sorunlarını çözemeyiz. Çıkarlarımız ve sorunlarımız aynı. Rekabeti sahada bırakalım. Saha dışında da sorunlarımızı çözelim, gelirlerimizi artıralım, marka değirimizi yükseltelim. Biz aynı noktadayız. Yarın öbürgün taraftarımız belki diyecek ki 'Bağırmadığınız, çağırmadınız şampiyonluk gitti" diye... Şampiyonluk çök önemli ama değerlerden feragat etmekten de önemli değil. 
İnşallah hayretle karşıladığım demeçlerin devamı etmez"

Kaleci Harun'un Kasımpaşa'nın ilk golündeki hatasıyla ilgili olarak da Ali Koç, "Oyun bazında fazla konuşmayayım. kalecilikte bu var. 10 top kurtarırsın bir tane aptalca hata yaparsın. Bütün onlar heba olur. Bu işin doğasında var. Ben takımın gidişatından, arzusundan, savaşmasından, mücadelesinden, koşmasından şu son derece memnunum. Kısmetse mutlu sona ulaşırız" ifadelerini kullandı. 

Şampiyonluk yarışıyla ilgili olarak da Ali Koç, "Başakşehir maçından sonra da söyledim. Biz 10 senede, 3 kere son dakikada şampiyonluk kaybettik. Her şeyin son dakikaya kadar değişebileceğini, en iyi biz biliriz" diyerek sözlerini noktaladı.


 

SONRAKİ HABER