Kenan Sofuoğlu Sakarya'dan milletvekili adayı

Geçtiğimiz hafta spor kariyerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine son verdiğini açıklayan Kenan Sofuoğlu, AK Parti'den milletvekili adayı oldu. eski milli sporcu Kenan Sofuoğlu, Sakarya'dan aday gösterildi.

F5HABER F5HABER
Kenan Sofuoğlu Sakarya'dan milletvekili adayı

Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine kariyerine nokta koyma kararı almıştı.Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, AK Parti Sakarya 3. sıradan milletvekili aday oldu. Diğer aday bir sporcu ise Dünya Şampiyonu güreşçi Selçuk Çebi oldu. Alpay Özalan da İzmir'den AK Parti Milletvekili adayı.

ALPAY ÖZALAN İZMİR'DEN ADAY
Türkiye U21 Milli Takımı Teknik Direktörü Alpay Özalan, AK Parti'den İzmir 2. bölge 2. sıradan milletvekili adayı gösterildi.
Kenan Sofuoğlu Sakarya'dan milletvekili adayı - Resim : 1
Eski dünya şampiyonu milli güreşçi Selçuk Çebi, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Trabzon'dan AK Parti milletvekili adayı olmak üzere görevinden ayrılmıştı.

SOSYAL MEDYADAN DUYURMUŞTU
Dünya Supersport Şampiyonası'nda 5 kez şampiyonluğa ulaşan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, aktif sporculuk kariyerini 12 Mayıs'ta sonlandırmıştı.Kenan Sofuoğlu, 12-13 Mayıs'ta İtalya'da jübile yaparak yarış hayatına nokta koyacağını belirtmişti. 2007, 2010, 2012, 2015 ve 2016 yıllarında şampiyonluklar elde eden başarılı sporcunun yaptığı açıklama şu şekildeydi:

"Bu hafta sonu İtalya'da "JÜBİLE" yapma kararı aldık. Son zamanlarda yaşamış olduğumuz sakatlıklar, ailemin korkuları ve Cumhurbaşkanımın artık bırakmam gerektiği talimatı düşündüğümden erken bir zamanda bu kararı almamıza sebep oldu. Gözüm arkada kalmayacak çünkü Ülkemizi Dünya arenasında temsil edecek sporcular yetiştirdik, Şanlı Bayrağımızı onlara teslim ediyorum. 20 yıl önce başlayan kariyerimizde hayalim Dünya Şampiyonalarında yarışabilmekti Şükürler olsunki Rabbim bize 5 kez şampiyon olmayı nasip etti. Bu şampiyonlukları almamızda çok kişinin emeği var! Bizi bu yolda destekleyen ve Dua'larını esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunarım. Yarıştığım takım ve sevenlerim için 12-13 Mayıs İtalya'da jubile yapacağız!"
SONRAKİ HABER