Spor yazarları Fenerbahçe-Galatasaray derbisini değerlendirdi

Spor yazarları Fenerbahçe-Galatasaray derbisini değerlendirdi.<br />

Spor yazarları Fenerbahçe-Galatasaray derbisini değerlendirdi - Sayfa 1

Spor yazarları Fenerbahçe-Galatasaray derbisini değerlendirdi.

122
Spor yazarları Fenerbahçe-Galatasaray derbisini değerlendirdi - Sayfa 2
ENGİN VEREL - AKŞAM - "O GÜN BUGÜN OLMADI"
Mücadele öncesinde Galatasaray cephesinden, "O gün bugün" mesajları geliyordu. Yani herkes, dün zincirin kırılacağını düşünüyordu. ancak bu gidişle, beklenen gün 2023'ten önce gelmeyecek. Galatasaray tarihinin en kötü dönemindeki Fenerbaheçe'yi, üstelik uzun süre 10 kişi oynamasına rağmen yine yenemedi.

222
Spor yazarları Fenerbahçe-Galatasaray derbisini değerlendirdi - Sayfa 3
LEVENT TÜZEMEN - FOTOMAÇ -"ÇOK İSTEDİLER AMA OLMADI"
Palabıyık, Onyekuru'nun ayağına basan Skrtel'e ve Dirar'ın Feghouli'ye yaptığı faule bilerek kayıtsız kaldı. Çünkü amacı, F.Bahçe'den tepki çekmemekti.

Fatih Terim'in aklı ve bilgisi oyunu yönetmeye bir yere kadar yetiyor. Sahada oyuncular, bazen aklı devre dışı bırakacak hareketler yapıyor.

Oyuncu kontrolsüz duruma girdiği anda Fatih Terim'in, müdahale hakkı ortadan kalkıyor. G.Saray, Kadiköy'de hem 20 senelik özlediği galibiyeti elinden kaçırdı hem de şampiyonluk fırsatını tepti. Çünkü derbide alınacak 3 puan tüm maçları kazandiğinda G.Saray'ı şampiyon yapiyordu. 20 yıllık psikolojik üstünlüğe de son veriyordu. G.Saray'da oyuncular belki çok istediler ama yapamadılar.
322
Spor yazarları Fenerbahçe-Galatasaray derbisini değerlendirdi - Sayfa 4
ERMAN TOROĞLU - FOTOMAÇ - "HAKEM KARARIYLA 1-1"
69'da Onyekuru ceza alanına girecekken Skrtel, ayağına basarak net bir faul yapıyor. Hakem 'devam' deyince bu sefer Skrtel, Onyekuru'yu sahtekarlıkla suçluyor. Onyekuru ayağını kaldırıp Skrtel'i yere düşürünce sarıyı görüyor, faulü Fenerbahçe alıyor. Tam tersi olması lazım... İşte bu tarz 'cin olmadan şeytan olan' hakemler bu işleri böyle yaparlar. Sonra da 'Hakemiz' diye etrafta böbürlenerek gezerler.

Bitmiyor... O topla Fenerbahçe hücuma çıkıyor... Bu sefer Dirar, Feghouli'nin ayağına basarak topu alıyor, hakem yine 'devam' diyor. Yani olayın aslı şu; Galatasaray, öne geçtikten sonra ayağa basmalar bu maçta serbest oluyor.

Biz maçı yazacaktık ama dün akşamın assolisti Ali Palabıyık'tı. F.Bahçe Ali Palabıyık'ı istiyor, Cüneyt Çakır'ı istemiyordu. Neden istedikleri maçın sonunda anlaşıldı. Bakmayın siz "Palabıyık'ı istemiyoruz" falan denmesine. Bunlar hep ters manyel! Bence maçın 1-1'lik skoruna atılacak başlık şu olmalı; Derbi hakem kararıyla 1-1 bitti. 
422