Spor yazarları Beşiktaş Göztepe maçı için ne dedi?

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Beşiktaş sahasında ağırladığı Göztepe'yi 3-0 mağlup etti. Spor yazarları siyah beyazlıların rahat kazandığı mücadeleyi değerlendirdi.

Spor yazarları Beşiktaş Göztepe maçı için ne dedi? - Sayfa 1

BU ŞABLONU İSTİYOR(RIDVAN DİLMEN)

Medel, Ljajic, Oğuzhan, aslında Ljajic iç oyuncusu değil ama bu şablonla oynamak istiyor Abdullah Hoca. Emre İrfan Mossoro’yu burda da kurmak istiyor. Tüm maçta da böyle oynama isteğini belli etti, Medel çıktıktan sonra da ortaya Necip’i aldı aynı şablonla devam etti. Güven çok genç oyuncu, futbolcunun 26-29 arası en uygun olduğu yaşlardır. Daha ekonomik oynar daha akıllı davranır ve kontrol eder kendini. Beşiktaş’ın bugün orta saha sol iç gol attı, forveti de gol attı ve sol beki gol attı ama stoperi de atabilirdi o pozisyonda yani 3 pozisyondan oyuncusu da gol attı bu maçta.

112
Spor yazarları Beşiktaş Göztepe maçı için ne dedi? - Sayfa 2

2.YARIDAKİ BEŞİKTAŞ'I BEĞENDİM (LEMİ ÇELİK)

ABDULLAH hoca, Şenol Hoca’nın başarılı olduğu sisteme geri dönerek çok doğru yaptı. 4-2-3-1 sisteminde müsabakaya başladı. İlk yarıdaki en büyük sorun sağ önde oynayan Lens ile Boyd’du. Hem bireysel performans olarak hem de kolektif uyum olarak takıma katkı sağlayamadılar. Her ikisi de Beşiktaş’ın kanatlardan yapacağı tüm atakları ya kesiyorlar ya da topu yanlış kullanarak rakibe kaptırıyorlar. Beşiktaş da kanatları kullanamayınca istediği atakları bir türlü yapamıyor. Eğer kanatlar tıkanmışsa yapılması gereken merkezden ataklar ve defans ile kaleci arasındaki boşluğa derin ve delici koşular yapmaktır. Beşiktaş, merkezden Adem ve Oğuzhan ile yaptı ancak çok net bulamasa bile uzaktan attıkları şutlarla kaleyi zorladılar. Burak Yılmaz gibi derin koşular yapabilecek futbolcu olmadığı için siyah-beyazlılar istediği pozisyonları üretemedi ve iyi futbol oynayamadı.

212
Spor yazarları Beşiktaş Göztepe maçı için ne dedi? - Sayfa 3

BU sezon Beşiktaş’ın Adem ve Oğuzhan’a çok ihtiyacı olacak. Bu futbolcuların performansı takımın başarısındaki en önemli etken olacak. Mutlaka Burak Yılmaz gibi bir santrfora ihtiyaç var. 

312
Spor yazarları Beşiktaş Göztepe maçı için ne dedi? - Sayfa 4

Eğer Beşiktaş günümüzün futbol sistem ve taktiklerinden kontratak taktiğini uygulayabilirse hızlı, öne doğru oynayacağı bir futbolcu almalı. Güven çok iyi bir oyuncu… Hem yandan gelen ortalara net tek vuruşları yapabiliyor, fizik gücüyle bire birden adam geçip gol vuruşu yapabiliyor. Güçlü ve yetenekli bir oyuncu fakat kontratak özelliği yok. Derin koşular yapmıyor. Bunları yapabilirse Beşiktaş’ın en az 10 yıl santrfora ihtiyacı olmaz.
 

412